Bernie Sanders trekker seg fra nominasjonskampen

Sanders bekrefter i en tale til sine tilhengere på sin egen nettside at han trekker seg fra demokratenes presidentkamp. Han følger opp med å takke sine tilhengere.

 • Vemund Anke Garden
Publisert:

78 år gamle Sanders, som en stund ledet kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp. Dermed kan det se ut til at demokratenes presidentkandidat blir Joe Biden, som fra før av ledet stort.

I en direktesendt video på egne nettsider priser Sanders sine tilhengere.

– Jeg kan ikke se for meg at noen kandidat noen sinne har vært priset en sterkere eller mer dedikert gruppe mennesker som har sendt ut vår melding til alle deler av vårt land, sier han.

– Vanskelig og vond avgjørelse

Videre priser 78-åringen hvordan de har kjempet mot et system han mener favoriserer de rike.

– Jeg vil takke de to millioner amerikanerne som har bidratt finansielt til vår kampanje, og vist verden at vi kan ta opp kampen mot et finansielt korrupt kampanjesystem, og gjennomføre en presidentkampanje, uten å være avhengig av de rike og mektige.

På Twitter skriver NBC-reporter Gary Grumbach at Sander har sagt at han innen en halvtime, vil annonsere offentlig at han avslutter sin presidentkampanje.

– Unødvendig å si, men dette er en veldig vanskelig og vond avgjørelse for meg, men det er ikke noe alternativ, skal han ha sagt.

GIR SEG: Etter å ha ligget langt bak Biden i valgkampen, har Bernie Sanders nå bestemt seg for å gi opp kampen om å bli USAs neste president, for denne gang.

JEFF KOWALSKY / AFP

Kort tid etter besluttingen ble offentliggjort kommer Joe Biden ut med en pressemelding hvor han lovpriser Sanders harde arbeid.

– Bernie har gjort noe spesielt innen politikken. Han har ikke bare ført en politisk kampanje; han har startet en bevegelse. Og ikke misforstå, jeg tror det er en bevegelse som er så sterk i dag som den var i går. Det er en god ting for vår nasjon og vår fremtid.

Han trekker også frem at dette har vært et tøft valg for Sanders, og hans supportere, hvor det er mange yngre velgere, som han mener har fått energi og blitt bragt inn via den progressive agendaen han har kjempet for.

ALENE I TET: Slik det ser ut nå kan ingen komme opp i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, mot Joe Biden.

JIM WATSON / AFP

Trump takker Warren

Donald Trump har også kommet med en reaksjon på Twitter på at den progressive politikeren trekker seg.

«Bernie Sanders er ute! Takk til Elizabeth Warren. Hvis det ikke hadde vært for henne, ville Bernie ha vunnet nesten hver stat på supertirsdag» skriver presidenten, før han følger opp med å skrive at dette endte akkurat som demokratene og den demokratiske valgkomiteen ønsket.

«Bernie-folket burde komme til det Republikanske partiet, bytt» avslutter han.

Bernie Sanders is OUT! Thank you to Elizabeth Warren. If not for her, Bernie would have won almost every state on S… https://t.co/0GM0NuY2n8

God start

Sanders, som sitter i Senatet som en uavhengig representant, tapte også kampen om å bli demokratenes presidentkandidat mot Hillary Clinton for snart fire år siden. Denne gangen ble 77 år gamle Joe Biden for sterk.

Vinneren av demokratenes presidentkamp vil etter alle solemerker gå opp mot president Donald Trump, i kampen om å bli USAs neste president. Dette blir etter alt å dømme Obamas tidligere visepresident, Joe Biden, som nå har et enormt forsprang.

Vermont-politikeren er en selvutnevnt demokratisk sosialist, mens Biden står langt nærmere sentrum i politikken.

Sanders ledet etter de første delstatene hadde avgitt sine stemmer, men etterhvert som de andre kandidatene – som Pete Buttigieg, Michael Bloomberg, Elizabeth Warren og Amy Klobuchar – trakk seg, vant Biden stadig flere stemmer.

Spesielt etter den såkalte «supertirsdagen», hvor 14 delstater avgir sine stemmer, ble det klart at Biden så ut til å være den klare favoritten.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bernie Sanders
 2. Donald Trump
 3. Amerikansk politikk
 4. Politikk
 5. USA
 6. Joe Biden

Flere artikler

 1. Pete Buttigieg trekker seg fra presidentkampen

 2. Biden og Sanders ruster seg til ny dyst

 3. Elizabeth Warren trekker seg fra nominasjonskampen

 4. Obama: Trump er blottet for empati

 5. Betalt innhold

  Bernie Sanders kan være aksjemarkedets beste venn