Amerikanske kyllingføtter kan markere vendepunkt

Kinas import av landbruksprodukter fra USA er ventet å øke kraftig etter at den første delen av handelsavtalen er signert onsdag.

Publisert: Publisert:

Tirsdag ble en container med 22 tonn kyllingføtter fra USA godkjent for import av tollere i Kina.

Dette er første gang på fem år at landet godkjenner import av fjærkre fra USA, ifølge Bloomberg. Det skjer dagen før de to landene signerer første del av handelsavtalen.

Kina innførte et forbud mot import av amerikanske egg og fjærkre i 2015, etter at det ble oppdaget flere tilfeller av fugleinfluensa på gårder i USA.

Øker handelen

Kyllingføtter er svært populært i Kina, både som snacks og ingrediens i en rekke tradisjonelle oppskrifter. Containeren ble inspisert og godkjent av tollere i Shanghai tirsdag, ifølge Bloomberg som siterer kinesiske Securities Times.

Kina har forpliktet seg til å kjøpe flere landbruksprodukter fra USA etter at den såkalte «fase 1-avtalen» er signert i Washington onsdag. Denne handelen er alene ventet å utgjøre over 40 milliarder dollar.

Vil trolig fjerne toll etter valget

Tirsdag kveld opplyser kilder til Bloomberg News at USA ikke vil fjerne milliardtollen de har innført på kinesiske importvarer før etter det amerikanske presidentvalget.

Det amerikanske finansdepartementet har tidligere sagt at de vil redusere tollsatsen på kinesiske varer verdt 120 milliarder dollar til 7,5 prosent. Donald Trump har sagt at tollen på 25 prosent på varer verdt 250 milliarder dollar vil bli værende.

Les også

Bloomberg: USA vil ikke fjerne toll på minst ti måneder

Publisert: