WSJ: USA vil hindre kinesiske investeringer

USA vil hindre kinesiske selskaper i å kjøpe amerikanske teknologiske selskaper av «industriell betydning», ifølge Wall Street Journal.

Publisert: Publisert:

Kilder avisen har snakket med sier finansdepartementet vil sette en stopper for at selskaper som har over 25 prosent kinesisk eierskap, kan kjøpe eller investere i slike teknologiselskaper.

Kildene, som skal ha kjennskap til planene, sier dette kun vil berøre nye forretningsavtaler, ikke allerede eksisterende, og at det vil omfatte statlige selskaper på lik linje med private.

I tillegg jobber handelsdepartementet og USAs nasjonale sikkerhetsråd med en plan om økt eksportkontroll for å sikre at denne typen teknologi ikke blir sendt til Kina, ifølge avisen.

Disse planene skal være ment å forhindre Kina i å nå målene om å bli en global leder innenfor ti sektorer, inkludert robotikk, romfart, bioteknologi og miljøvennlige biler.

Det er ventet at dette vil bli kunngjort i slutten av uken. Samtidig skal bransjen få mulighet til å komme med innspill før de settes ut i livet.

Les også

– Det er en ny type gatekamp-logikk

Les også

Kinesisk hevntoll kan ramme USAs energisektor

Les også

Trump lover Apple-sjefen tollfritak

Publisert:

Her kan du lese mer om