Merkel kritiseres for støtte fra BMW

CDU har mottatt milliongaver fra familien som eier BMW, mens regjeringen presset EU til å utsette strengere regler for CO2-utslipp fra biler.

UTE Å KJØRE: Opposisjonen anklager Kansler Angela Merkel for å være gissel for bilindustrien. Her sitter kansleren i en BMWi3 under åpningsdagen på bilutstillingen IAA (Internationale Automobil Ausstellung) 12 september 2013.
Publisert: Publisert:

CDU hevder at donasjonene til en verdi av 690.000 euro ikke har noen forbindelse til politiske beslutninger, men opposisjonen anklager Merkel for å være gissel for bilindustrien.

Donasjonene kom bare dager før EUs miljøministre støttet Tysklands krav om å droppe kravet om reduserte utslipp som den tyske regjeringen hevdet ville koste arbeidsplasser og være til skade for de store bilprodusentene.

Donasjonene kom fra Johanna Quandt, enken til Herbert Quandt som har fått æren for å få BMW på rett spor igjen, og hennes barn Stefan Quandt og Susanne Klatten. Familien eier 47 prosent av BMW.

En av De grønnes ledere, Jürgen Trittin, sier på Twitter at familien 9. oktober kjøpte Merkels klimapolitikk for 690.000 euro, mens sosialdemokraten Joachim Poss kaller den korte perioden mellom gaver og beslutninger vann på mølla for alle som er kritiske til donasjoner til partier.

Både Daimler og BMW lager biler som er tyngre og mindre drivstoffgjerrige, noe som fører til at det ville bli krevende for dem å innfri kravene som EUs forslag om utslippsreduksjoner fra 2020 innebærer.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no