NATO-øvelse i øst sender klar beskjed til Russland

  NATO fortsatte i helgen sine militærøvelser i Øst-Europa og sendte dermed en klar beskjed til Russland om at alliansen akter å forsvare sine medlemmer.

ØVELSE: Her klatrer amerikanske soldater om bord i et militærkjøretøy under øvelse den 6. septmeber.
Publisert: Publisert:

Lørdag hoppet et stort antall soldater i fallskjerm fra fly ved militærbasen Lielvarde i Latvia under øvelsen Steadfast Javelin II.

Totalt 2.000 soldater fra ni land deltar i NATO-øvelsen, som startet 1. september og varer til onsdag. 190 norske soldater deltar i militærøvelsen i Latvia, Litauen, Estland, Polen og Tyskland.

– Russland har ignorert folkeretten og definert seg selv som aggressor, sier Latvias forsvarsminister Raimonds Vejonis til den lokale fjernsynskanalen LTV.

– Vi kan ikke definere fienden i disse øvelsene, men Russland er et land som utgjør en mulig trussel mot europeiske land generelt, og mot NATO, tilføyer han.

Øvelsene er ment å bedre NATOs forsvarsstyrkers evne til å samarbeide i komplekse aksjoner, ifølge Latvias forsvarsdepartement.

Les også:

Sammenstøt i Ukraina tross våpenhvileSolberg: Sanksjoner mot Russland gjør det tyngre for næringslivet i nordRussland varsler reaksjoner dersom EU iverksetter nye sanksjoner

Publisert: