SpaceX-rakett eksploderte under testlanding

En SpaceX-rakett krasjlandet og eksploderte på slutten av en testflyging tirsdag. Raketten er en prototyp på dem som Elon Musk håper å kunne sende til Mars.

Oppskytingen av Starship-prototypen gikk fint, og det ble gjort en rekke vellykkede tester. Men landingen gikk ikke etter boka.
Romkappløpet
 • NTB-AFP
Publisert:

– Vi hadde atter en gang en flott flyging. Vi må bare jobbe litt mer med landingen, sa SpaceX-programverten John Insprucker på den direktesendte nettoverføringen.

SpaceX-grunnlegger Elon Musk pleier å være rask med å uttale seg, men han har ikke gitt lyd fra seg siden han mandag skrev at han blir borte fra Twitter en stund.

Testflygingen skjedde i Boca Chica i Texas tirsdag og ble beskrevet som vellykket etter at det ble foretatt en rekke tester før landingen.

Også i desember møtte en tidligere prototyp, Starship SN8, en lignende skjebne under en testflyging. Testen den gang ble likevel også erklært som vellykket.

SpaceX håper at disse rakettene, som tårner 120 meter over bakken, en dag vil kunne frakte mennesker både til Månen, Mars og enda lenger ut i verdensrommet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Romkappløpet
 2. SpaceX
 3. Elon Musk
 4. Verdensrommet
 5. Romfart

Flere artikler

 1. SpaceX-rakett eksploderte etter vellykket testflygning

 2. Vellykket oppskyting av SpaceX-raketten Starship

 3. Norsk SpaceX-selskap har fått navn etter Musks megaprosjekt

 4. Betalt innhold

  Etter 21 år er Jeff Bezos’ rakett klar. I dag skal verdens rikeste mann på sin første prøvetur.

 5. SpaceX-romkapsel fremme ved Den internasjonale romstasjonen