Pelosi kritiserer nytt krisepakkeforslag: – Ett steg frem, to tilbake

I et brev til kolleger i det demokratiske partiet beskriver Nancy Pelosi problemene med Donald Trumps seneste forslag til ny corona-krisepakke. Speakeren i Representantenes hus savner en plan for hvordan pandemien skal bekjempes.

IKKE BEGEISTRET: Ut ifra Pelosis brev, virker det ikke som en krisepakke-enighet mellom Demokratene og Republikanerne er rett rundt hjørnet.
 • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Nettavisen Politico har fått tak i et brev som Nancy Pelosi har sendt til kolleger i det demokratiske partiet.

Der kritiserer hun republikanernes ferske forslag til ny krisepakke. Denne skal ha en estimert verdi på 1.800 milliarder dollar. Trumps forrige forslag tilsvarte støtte til en verdi av 1.600 milliarder dollar.

– Dette var ett steg frem, to tilbake. Når presidenten snakker om at han ønsker seg en større hjelpepakke, ser det ut som at han mener at han ønsker mer penger som han etter eget skjønn kan dele ut eller holde tilbake – i stedet for at vi kommer til enighet om hvordan vi skal hedre våre arbeidere, bekjempe viruset og gi arbeidere penger, skriver Pelosi.

Forslaget til krisepakke ble godkjent av Trump på fredag. De to partiene, representert ved Nancy Pelosi og finansminister Steven Mnuchin, har i lang tid forhandlet om nye tiltak som skal hjelpe landets økonomi.

Trump stanset forhandlingene tidligere denne uken, men snudde noen dager senere og krevde «øyeblikkelig» krisehjelp til landets befolkning.

Les på E24+

Valgobservatører bekymret før USAs presidentvalg

Les på E24+

Ukens Investtech: Her er de beste finansaksjene på Oslo Børs

Savner strategisk plan

Blant Nancy Pelosis største bekymringer tilknyttet Trumps siste krisepakke-forslag er mangelen på en strategisk plan for hvordan coronaviruset skal knuses, skriver hun.

Pelosi mener også pakken gjør altfor lite for å sikre privatøkonomien til amerikanske husholdninger, i det hun omtaler som en sterk kontrast til «Heroes act»-støtten som Representantenes hus vedtok i mai.

– Til tross for disse bekymringene, har jeg fremdeles håp om at gårsdagens utvikling vil føre oss nærmere enighet. Med over 213.000 tragiske dødsfall, over 7,7 millioner smittede og millioner av amerikanere uten jobb og sikker inntekt, er det på høy tid at Republikanerne tyr til alvor og jobber med oss for å bekjempe denne krisen.

Forhandlingene mellom Republikanerne og Demokratene om en ny krisepakke virker dermed langt fra over. Men nye diskusjoner kommer neppe til å bli utført mellom Trump og Pelosi direkte.

De to har nemlig ikke snakket sammen én til én på over et år, skriver Politico.

Les på E24+

Facebook trenger Trump mer enn Trump trenger Facebook

Les på E24+

President Biden kan løfte flere norske aksjer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Amerikansk politikk
 4. Nancy Pelosi
 5. Steven Mnuchin
 6. Donald Trump

Flere artikler

 1. Mnuchin ber om ny støtteordning umiddelbart

 2. Samtalene om coronakrisepakken i USA fortsetter onsdag

 3. USA: Ny krisepakke må trolig vente til etter valget

 4. Skjebnedag for amerikansk coronakrisepakke

 5. Flertall for å be visepresidenten fjerne Trump – Pence sier nei