Merkel ber G20-toppene om mer støtte til WHO

Tysklands statsleder Angela Merkel ba om økt støtte til både vaksinesamarbeidet Covax og Verdens helseorganisasjon (WHO) da hun talte til G20-toppene.

MER: Forbundskansler Angela Merkel mener de rikeste landene er nødt å samle seg i større grad i en felles kamp mot pandemien.
 • NTB-DPA
Publisert:

Lederne for verdens 20 største økonomier, de såkalte G20-landene, samlet seg lørdag foran hver sin skjerm til et to dager langt toppmøte.

– Hvis vi står sammen over hele verden, så kan vi kontrollere og beseire viruset og dets konsekvenser. Det er også vært mer innsats, sa Merkel i sin forhåndsinnspilte tale.

En global utfordring kan bare håndteres med global innsats, framholdt hun. Hun ba Tysklands G20-partnere om å øke finansieringen av Covax, som fra før har fått bidrag på nesten 45 milliarder kroner.

– Vi trenger mer pålitelig finansiering, bedre samarbeid og mer uavhengighet, sa den tyske statslederen om WHO.

Også statsminister Erna Solberg ba før helgen G20-landene om å bidra med betydelige summer for å sikre at hele verden får tilgang på coronatester og vaksiner.

Les også

Reuters: EU kan måtte betale 90 milliarder for coronavaksiner

Trump dro tidlig for å spille golf

USAs avtroppende president Donald Trump forlot G20-toppmøtet etter knappe to timer og dro i stedet til golfbanen, ifølge journalister som var sammen med ham.

Den første timen tilbrakte Trump med å tvitre om innenrikspolitiske saker som hadde lite å gjøre med G20-konferansen.

Kilder sier til nyhetsbyrået DPA at Trump fikk finansminister Steven Mnuchin og økonomisk rådgiver Larry Kudlow til å vikariere for seg.

Presidenten dro selv til sin egen golfklubb i Virginia, men planen er at han skal delta på toppmøtets andre og siste dag søndag.

HULLJAKT: Donald Trump valgte å prioritere golfspill denne lørdagen. Her er han ved Trump National Golf Club i Sterling, Virginia.
Les også

Legemiddelselskapene Pfizer og Biontech vil hastegodkjenne coronavaksine i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Verdens helseorganisasjon (WHO)
 4. G20
 5. Angela Merkel
 6. Vaksine
 7. Coronaviruset internasjonalt

Flere artikler

 1. G20-landene lover rett og rimelig tilgang til coronavaksine for alle

 2. Trump: – Valget er ikke over

 3. Skoler og butikker stenges i Tyskland

 4. Trumps lege møtte pressen: – Har det veldig bra

 5. Disse utfordringene står Joe Biden overfor som president