Venezuelas økonomi krymper stadig

Venezuelas økonomi krympet 12 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser finanskomiteen i nasjonalforsamlingen.

President Nicolás Maduro og førstedame Cilia Flores feiret uavhengighetsdagen 5. juli. Da var det gått 207 år siden landet erklærte seg uavhengig fra Spania.

Foto: Ariana Cubillos AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Økonomien har krympet i hvert eneste av de siste tolv kvartalene, uttalte komitémedlem Angel Alvarado på en pressekonferanse onsdag.

Han la til at økonomien har krympet 42 prosent etter at Nicolás Maduro overtok presidentembetet etter avdøde Hugo Chávez i april 2013.

Les også

Kina investerer 2 milliarder i Venezuelas oljekjempe

Oljen

Alvarado mener mesteparten av nedgangen skyldes fallende oljeproduksjon. Oljeproduksjon utgjør 96 prosent av landets eksportinntekter.

Tall fra oljekartellet OPEC viser at Venezuelas produksjon har falt fra 3,5 millioner fat daglig i 2013 til 1,3 million fat, uttalte Alvarado, som anklager oljeindustrien i landet for «dårlig styring og korrupsjon».

Hyperinflasjon

Samtidig som økonomien krymper, lider landet av hyperinflasjon. Prisene har i løpet av tolvmånedersperioden som ble avsluttet i juni økt med 46.306 prosent, ifølge nasjonalforsamlingens tall.

Nasjonalforsamlingen er dominert av opposisjonen som følge av valgresultatet fra 2015. Året etter etablerte Maduro en såkalt grunnlovsforsamling som har fått fullmakter som i praksis tilsidesetter nasjonalforsamlingens arbeid.

Landets sentralbank har ikke gitt ut offisielle tall på over tre år.

Les også

Snart nede i én million fat per dag: Venezuelas oljefall fortsetter

Les også

– Verre enn sanksjonene

Les også

Venezuela har tatt kontroll over landets største private bank

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Venezuela

Flere artikler

  1. Venezuela-krisen i tall

  2. Regjeringen i Venezuela offentliggjør krisetall

  3. Ber Storbritannia nekte Maduro tilgang til gullreservene

  4. IMF: Her vil prisene vokse med 1,37 mill. prosent

  5. Venezuela fjerner nuller på nye pengesedler