Kinesisk romfartssjef banket opp forskere i fylla

En toppsjef i Kinas romprogram er suspendert etter at han banket opp to forskere i fylla. Forskerne ligger fortsatt på sykehus en måned etter hendelsen.

En kinesisk Long March 2F-rakett på vei opp fra Jiuquan i Gobi-ørkenen, fotohrafert i juni.

GREG BAKER / AFP
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Romfartsorganisasjonen CASC har startet en gransking av hendelsen. CASC opplyser at den 57 år gamle styreformannen i deres investeringsavdeling, Zhang Tao, «slo noen etter å ha drukket».

Mannen skal ha invitert to høyt respekterte forskere på middag i Beijing for en måned siden for å be dem anbefale ham til Det internasjonale astronautiske akademiet i Stockholm, der de to er medlemmer. Da de sa at de nettopp hadde møtt 57-åringen og ikke kjente godt nok til arbeidet hans, ble han kranglete og forsøkte å slå dem.

Forskerne, 85 år gamle Wu Meirong og 55 år gamle Wang Jianan, ønsket å gå, og Zhang og hans folk fulgte dem til Wangs leilighet. Videoopptak viser at Zhang slo ned de to forskerne i heisen. De ligger fortsatt på sykehus.

Morselskapet CASC har fått kritikk etter hendelsen. Selv om både bilder og detaljer fra hendelsen er blitt kjent, ba selskapet fredag sine ansatte om ikke å snakke om saken.

Publisert:

Flere artikler

  1. To kritisk skadet etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg: – Veggen fløy ut

  2. Betalt innhold

    Denne selvgående seilbåten skal ut på et helt spesielt oppdrag

  3. Broadway åpner opp: – Trodde aldri vi skulle komme oss tilbake

  4. Betalt innhold

    Derfor skjelver verden før Kinas folketellingstall

  5. Pfizer vil produsere egen delta-vaksine