Eksplosjon i gassrørledning mellom Litauen og Latvia

Operatøren Amber Grid bekrefter at det er registrert en eksplosjon. Årsaken er foreløpig ikke kjent, men det skal ikke være tegn til at skader er påført rørledningen fra utsiden.

Distriktsordfører Gintautas Geguzinskas i Pasvalys har lagt ut flere bilder på Facebook fra stedet.
Publisert:

En eksplosjon har rammet en gassrørledning som går mellom Litauen og Latvia, melder det latviske operatørselskapet Amber Grid.

Nærmere detaljer om hendelsen er ennå ikke kjent.

Selskapet skriver i en melding på sine sider at eksplosjonen skjedde i en hovedgassrørledning i kommunen Pasvalys i Litauen.

Operatøren melder at det foreløpig ser ut til at ingen ble skadet av eksplosjonen som skjedde rundt klokken 17. Brannvesenet slukker brannen på stedet som oppsto etter eksplosjonen, skriver Amber Grid.

Ifølge selskapet består gassystemet i området av to parallelle rørledninger og at det foreløpig ser ut til at eksplosjonen skjedde i den ene rørledningen.

Den andre ledningen ble ikke skadet og forsyner kundene i området med gass, melder selskapet.

Amber Grid-sjef Nemunas Biknius sier at selskapet planlegger å gjenoppta leveransene til Latvia i løpet av få timer, ifølge Bloomberg.

Biknius sier også at det ikke er tegn til at skader er påført fra utsiden av rørledningen.

Rørledningen hvor brannen brøt ut brukes til å forsyne den nordlige delen av Litauen med gass, og for å transportere gass til nabolandet Latvia.

Amber Grid-sjef Nemunas Biknius uttaler at selskapet startet med undersøkelser av årsaken til hendelsen umiddelbart, i tillegg til å sikre gassforsyningen.

Den litauiske kringkasteren LRT melder at det ble sett høye flammer på stedet, og at en landsby med 250 mennesker blir evakuert.

Publisert:

Her kan du lese mer om