Reiser tiltale mot Steve Bannon

Tidligere Trump-strateg Steve Bannon er pågrepet og tiltalt for å ha planlagt underslag.

TILTALT: Steve Bannon er sammen med tre andre tiltalt for å ha planlagt underslag.
  • Thea Natalie Svendsen
Publisert:

Føderale påtalemyndigheter skriver på sine hjemmesider at tidligere sjefsstrateg for Donald Trump, Steve Bannon sammen med tre andre er tiltalt for å ha planlagt underslag.

Det skal dreie seg om en innsamlingsaksjon med navn «We Build the Wall», som samlet inn totalt 25 millioner amerikanske dollar (over 220 millioner kroner).

De tiltalte skal ha svindlet hundretusener av givere i forbindelse med innsamlingsaksjonen, og ble arrestert i dag morges. Pengene skulle egentlig gå til å bygge en grensemur mot Mexico.

De tre andre som er tiltalt i samme sak er Brian Kolfage, Andrew Badolato og Timothy Shea.

– Trump er ikke involvert

Det hvite hus sier i en uttalelse torsdag kveld at Bannons kampanje ikke har noe med Trump å gjøre.

– President Trump er ikke involvert i dette prosjektet og følte at det kun ble gjort som et PR-stunt og kanskje for å samle inn penger, sier talsperson for Det hvite hus, Kayleigh McEnany, i en uttalelsen.

Isfront

Bannon ble hentet inn i Trumps valgkampteam i august etter at han hadde tapt mye til Hillary Clinton på meningsmålingene. Som takk for seieren utnevnte presidenten ham som sjefstrateg.

Han ble med dette Trumps nærmeste rådgiver, og var en sterk pådriver for presidentens «USA først»-agenda. Men så skulle det hele snu. Etter en periode med spekulasjoner om at det hadde oppstått isfront mellom Bannon og Trump, ble han i april 2017 fjernet fra det nasjonale sikkerhetsrådet.

18. august samme år kom nyheten om at Steve Bannon var ferdig i stillingen som Trumps sjefstrateg. Men det er uklart om han selv valgte å slutte, eller om han ble bedt om å gå.

Filmskaperen Alison Klayman fulgte Steve Bannon på nært hold i halvannet år. Her kan du se dokumentaren:

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen ble det skrevet at en av de øvrige siktede i saken er fungerende sjef for det føderale narkotikapolitiet DEA Timothy Shea. Dette stemmer ikke.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Steve Bannon
  2. USA
  3. Donald Trump
  4. Rettet

Flere artikler

  1. Trump benåder Steve Bannon

  2. Etterforsker mulige bestikkelser mot benådning fra Trump

  3. Trump Organization tiltalt for flere lovbrudd

  4. Trump: – Ikke vær redd for covid

  5. Markant nedgang på Wall Street etter presidentens krisepakkestopp