Tiktok-eier truer med søksmål i USA

Både Tiktoks eiere og kinesiske myndigheter reagerer sterkt på forbudsordren som USAs president ga natt til fredag.

Publisert:

Tiktok-eier Bytedance er sjokkert over forbudsordren fra USAs president Donald Trump.

I en pressemelding fredag formiddag truer selskapet med å ta saken til amerikanske domstoler, hvis det ikke blir rettferdig behandlet i USA.

«Vi vil bruke alle tilgjengelige midler for å sikre at rettssikkerheten ikke blir brutt og at selskapet og brukerne våre blir behandlet rettferdig – om ikke av den administrasjonen, så av de amerikanske domstolene», heter det i meldingen fra Tiktok.

Tiktok gjentar også at det aldri har delt data med kinesiske myndigheter, eller sensurert innhold etter ordre fra myndighetene.

Selskapet sier videre at det i nesten et helt år har forsøkt å forhandle med USA i god tro.

«Det vi i stedet møtte, var en administrasjonen som ikke tok hensyn til fakta, dikterte vilkårene i en avtale uten å gå gjennom standard juridiske prosesser og prøvde å blande seg inn i forhandlinger mellom private virksomheter», skriver Bytedance.

Les på E24+

Les også: (+) TikTok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret

Kinesiske myndigheter reagerer også på Trump

Det kinesiske utenriksdepartementet kommer også med sterke motsigelser i kjølvannet av Trumps ordre om å forby transaksjoner med de kinesiske eierne av meldingsappen WeChat og videodelingsappen Tiktok, ifølge Reuters.

Kina vil forsvare de legitime rettighetene og interessene til kinesiske virksomheter, sier talsmann for utenriksdepartementet Wang Wenbin på et pressemøte fredag.

Kinesiske Tiktok har den siste tiden vært under angrep fra myndighetene i USA og India, to av videodelingsappens største markeder.

Rett før helgen varslet Trump at han ønsket å forby Tiktok i USA. Selskapet Microsoft var etter dette i samtaler med de kinesisk eierne om å kjøpe virksomheten i USA, og det er tidligere meldt at Trump skal ha gitt de to selskapene en frist på 45 dager for å bli enige om et mulig salg.

Konflikten føyer seg inn i den årelange handelskrigen mellom Kina og USA.

Les også

Les også: Trump med presidentordre om TikTok og WeChat

Pressemelding fra TikTok ser du herHer finner du saken fra Reuters
Publisert:
Gå til e24.no