Obama takker for støtten

– Hvis det fortsatt er noen der ute som tviler på at USA er et sted hvor alt er mulig, har de fått sitt svar i kveld, sa Barack Obama i sin seierstale onsdag morgen.

Publisert:

Det har tatt tid, men i kveld, på grunn av det vi har gjort på denne dagen, i dette valget, på dette avgjørende tidspunktet, har forandringen nådd Amerika, sa Obama til de 65.000 frammøtte tilhengerne.

– I kveld har vi amerikanere sendt et signal til verden om at vi aldri kun har vært en samling av røde og blå delstater. Vi er, og vil alltid forbli, Amerikas forente stater, sa Obama.

– Til alle dere som følger med i kveld fra andre deler av verden, i nasjonalforsamlinger og i palasser, til dere som har flokket dere sammen foran radioen i verdens glemte avkroker: Våre historier har vi hver for oss, men vi deler den samme skjebnen. Det er et nytt amerikansk lederskap som nå begynner å gry av dag, sa Obama.

– Forstår utfordringen

Det var allerede folkefest på Barack Obamas valgvake i Chicago da hovedpersonen selv gikk på scenen for å takke for støtten i presidentvalget han nå har vunnet.

– Det var en fantastisk seierstale. Han har gjennomført en av de beste valgkampene i historien og han er en stor leder som skjønner hvilke utfordringer som ligger foran ham, sier Tom Gundersen fra Chicago minutter etter at Obama hadde avsluttet sin historiske tale.

Santos Ochoa jublet med.

– Jeg er så glad, jeg klarer ikke å beskrive følelsene mine, det er fantastisk. Spesielt siden han er første president fra en minoritetsgruppe, sier Ochoa, som selv opprinnelig er fra Mexico.

Ny valp

Den enorme folkemengden i Grant Park i Chicago ropte taktfast "Yes we can!" da Obama gikk ut på podiet sammen med sin kone Michelle og deres to døtre.

Han kunne fortelle døtrene Sasha og Malia at de har fortjent den nye hundevalpen som de får med seg når familien flytter inn i Det hvite hus. 47 år gamle Obama blir tatt i ed som president i USA den 20. januar 2009.

Les også: Obama løfter Asia
Les også: - Den amerikanske drømmen må knuses
Les også: Dette må de løse
Les også: - Obama kan være farlig
Les også: Obama vil skuffe mange

Mer om Obama på E24.no

Publisert: