Diskuterer Wolfowitz' skjebne i dag

Utfallet er imidlertid høyst usikkert.

Publisert:

Skjebnen til Paul Wolfowitz diskuteres i Verdensbanken i dag, melder Wall Street Journal.

Helgens G7-møte i Washington DC ble fullstendig overskygget av skandalen Paul Wolfowitz skapte da han var involvert i å skaffe kjæresten en ny og betydelig bedre betalt jobb i det amerikanske utenriksdepartementet.

Så langt har Wolfowitz, med unntak av noen afrikanske land, kun mottatt støtte fra den amerikanske regjeringen, som skaffet ham jobben i utgangspunket.

Europa-kritikk

Særlig sterk har kritikken vært fra de europeiske landene hvor det skal være stor misnøye med lederen av Verdensbanken. Wolfowitz er i prosessen med en større kampanje mot korrupsjon, både internt i banken og blant mottakerlandene.

Selv om flere afrikanske land roser Wolfowitz med bakgrunn i kampanjen, har den samme kampanjen blitt trukket frem som årsak til europeernes misnøye med Verdensbank-sjefen.

Bush avgjør

Ifølge Wall Street Journal er det ikke klart hvorvidt de 24 styremedlemmene vil fatte en endelig avgjørelse om Wolfowitz' i dag.

Flere aviser fokuserer i dag på at Graeme Wheeler fra New Zealand, som er Wolfowitz' nærmeste underordnede og utnevnt av sjefen selv, ber ham om å gå av.

De forente stater har hele tiden vist sin støtte Wolfowitz.

Sjansene til Wolfowitz for å overleve beror i stor grad på hvor langt Bush-administrasjonen er villige til å gå for å forsvare ham.

Risikoen for Wolfowitz ligger i at amerikanerne bestemmer seg for at egen anseelse, innen banken og ellers i det internasjonale samfunnet, er viktigere enn å forsvare Wolfowitz' personlige integritet, skriver Wall Street Journal.

Publisert: