WSJ: USA og Kina planlegger utsettelse av nye tolløkninger

Markedet reagerer positivt etter ny utvikling i den betente handelskrigen.

Publisert:

Amerikanske og kinesiske forhandlere planlegger for en utsettelse av de varslede tolløkningene førstkommende søndag. Det opplyser kilder på begge sider overfor Wall Street Journal.

De siste dagene skal tjenestemenn på begge sider ha signalisert at søndagens varslede tolløkning ikke var en endelig frist for å bli enige om en fase 1-avtale.

Donald Trump har tidligere varslet at han vil øke toll på varer verdt 165 milliarder dollar på kinesiske varer, noe Kina også har varslet at de vil svare på. Det er disse tolløkningene det skal være aktuelt å utsette.

Les på E24+

E24+: Syv mulige børsvinnere om handelskrigen tar slutt

Den varslede tolløkningen gjelder varer som mobiltelefoner, datamaskiner, leker og klær. Ingen av sidene skal egentlig ønske å innføre denne tollen, skriver WSJ.

Kilder opplyser til Bloomberg at kinesiske tjenestemenn venter at USA vil utsette sin tolløkning. Samtidig skal Kina se på en utsettelse som en trussel mot kutt i tollen, noe landet har presset hardt på for de siste ukene.

Markant børsutslag

Det markante børsfallet fra tidligere på dagen ble brått dempet umiddelbart etter nyheten ble kjent. Hovedindeksen er nå ned 0,4 prosent for dagen, etter å ha vært ned rundt 0,9 prosent tidligere på dagen.

Samtidig snur oljeprisen i pluss. Et fat Nordsjøolje handles nå for 64,12 dollar fatet, opp 0,12 prosent hittil i dag.

Handelen i terminkontrakter på de toneangivende indeksene på Wall Street snur også oppover etter meldingene. Terminkontraktene indikerer nå en liten oppgang fra start når børsene åpner.

Partene forhandler fortsatt om Kinas forpliktelser knyttet til kjøp av jordbruksprodukter fra USAUSAs handelsrepresentant Robert Lighthizer er opptatt med forhandlinger rundt handelsavtalen mellom USA, Canada og Mexico denne uken
Publisert:
Gå til e24.no