Ukraina og IMF enige om nye milliarder i bistand

Ukraina og Det internasjonale pengefondet ble lørdag enige om et nytt lån på til sammen 50 milliarder kroner.

IMF-sjef Kristalina Georgieva kommenterte lørdag at Ukraina var gitt et nytt på 50 milliarder kroner etter at det var kommet til enighet mellom partene. Foto Jason Lee/AP/ NTB scanpix

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Det kriserammede landet, som er blitt satt ettertrykkelig på kartet i forbindelse med den kommende valgkampen i USA, er helt avhengig av utenlandsk bistand. Landets nye president Volodymyr Zelenskyj har derimot lovet omfattende endringer for å få Ukraina på fote.

IMF-sjefen Kristalina Georgieva sa lørdag at det var kommet til en enighet om et nytt lån med en varighet på tre år. Hun hadde snakket med Zelenskyj på telefonen og berømmet hans arbeid med økonomiske reformer i landet.

– Presidenten og jeg var enige om at Ukrainas økonomiske suksess avhenger av å styrke lovverket, øke respekten for domstolene og redusere vestlige interesser i landet, sa Georgieva.

IMF og andre internasjonale bistandsorganisasjoner har gjentatte ganger bedt Ukraina om rydde opp i den omfattende korrupsjonen i landet og redusere innflytelsen fra oligarker. Analytikere har derimot kritisert Zelenskyj, tidligere en kjent komiker i Ukraina, for å gå etter dem som har forsøkt å rette opp i forholdene i stedet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. IMF
  2. Ukraina
  3. Lån

Flere artikler

  1. IMF: Resesjonen kan bli verre enn ved forrige finanskrise

  2. IMF-sjef: – Jeg er veldig oppmuntret av det jeg ser nå

  3. IMF: Verdensøkonomien er ikke friskmeldt ennå

  4. IMF setter av 464 mrd. for å bekjempe viruseffekter

  5. IMF vil sannsynligvis nedjustere den globale vekstprognosen