Nok en ny rekord i coronasmittede i USA

For tredje dag på rad markerer USA ny rekord i antall coronasmittede på ett døgn. 77.638 nye smittede ble registrert fredag, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Ungdommer sjekkes for coronaviruset ved en sommerleir i Texas.

LM Otero / AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert:

Det er 9.000 flere tilfeller enn dagen før, og det høyeste siden viruset brøt ut. Det ble samme dag også registrert 927 nye dødsfall fra coronaviruset.

Totalt har USA hittil hatt 3,64 millioner smittede og 139.128 dødsfall, ifølge Johns Hopkins. Worldometer, som har andre tall, har registrert 3,68 millioner smittede og 141.000 døde.

Ekspertene mener at USA ennå ikke har kommet forbi den første bølgen av epidemien, og antall nye smittede har skutt i været de siste ukene, spesielt i sør, der guvernørene gjenåpnet mens viruset fortsatt spredte seg.

I Texas og Arizona, som er blant de hardest rammede delstatene, har myndighetene bestilt kjøletrailere fordi likhusene på sykehusene er fulle.

Og både i Texas og California har hæren sendt medisinske team for å avlaste utslitte leger og sykepleiere på flere overbelastede sykehus.

Bare i storbyen Los Angeles i California ble det fredag registrert 4.592 nye smittede. Texas, Arizona, California og Florida får hver dag minst 10.000 nye smittede.

I South Carolina, som i over en måned har vært en av de hardest rammede statene i forhold til folketallet, er noen sykehus i ferd med å sprenges. Mange leger og sykepleiere er blitt smittet av ukjente kilder utenfor sykehusene, noe som viser at kontrollen mangler.

Les også

Bill Gates advarer mot å gi vaksine til høystbydende

Les også

Emirates kutter opptil 9.000 stillinger

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. USA
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Verste dag for nye smittetilfeller i USA siden april

  2. Coronasmitten skyter i været i USA

  3. Kraftig smitteøkning i Florida: – Vi er nødt til å stenge ned Florida

  4. Annonsørinnhold

  5. Seadrill rammet av coronasmitte: 13 isolert på riggen West Phoenix

  6. Sverige fraråder ikke lenger reiser til Norge