Gresk børsfall før siste runde i presidentavstemning

Børsen i den greske hovedstaden stupte 5 prosent ved åpning mandag, før landets nasjonalforsamling senere på dagen igjen skulle forsøke å bli enige om ny president.

STØTTE: Stavros Dimas mangler fortsatt den nødvendige støtten i den greske nasjonalforsamlingen. Mandag holdes tredje avstemmingsrunde.
Publisert: Publisert:

– Det ser ut til å bli vanskelig å forenes om en ny president, noe som gjenspeiles i dagens marked, sier Theodore Krintas i greske Attica Bank.

Fortsatt uenighet om ny gresk president vil resultere i nyvalg i Hellas.

Les også

12 stemmer kan hindre ny gresk krise

Regjeringens kandidat, EUs nåværende miljøkommissær Stavros Dimas, har ikke fått de nødvendige 200 stemmene i den 300 stemmene i nasjonalforsamlingen i de forrige rundene. I tredje og siste runde trenger han kun 180 stemmer for å vinne.

I avstemmingen lille julaften manglet Dimas 32 stemmer for å bli valgt.

Dersom det blir nyvalg, viser meningsmålinger at partiet SYRIZA ligger godt an til å vinne. Partiet er imot flere av de økonomiske reformene som Hellas har måttet innføre i bytte mot kriselånet på 240 milliarder euro.

Les også:

Ingen ny gresk president i første rundeOnsdag starter nytt gresk drama med en mulig tragedie som finalePolitisk turbulent førjulstid for grekerne

Publisert:
Gå til e24.no