Virgin-gründer Richard Bransons luksus-øy i ruiner etter orkanen Irma

Milliardæren etterlyser «Marshallplan» for oppbyggingen av De britiske Jomfruøyer, øygruppen hans egen Necker Island tilhører.

FØR OG ETTER: – Aldri sett noe lignende som orkanen Irma, skrev Richard Branson på Twitter før helgen. Øya Necker ble totalt ødelagt av uværet.

Privat og Todd Vansickle / AP
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Mangemilliardær og Virgin-gründer Richard Bransons private luksus-øy Necker Island ble totalt ødelagt av orkanen Irma, melder Mirror Online.

Necker Island ligger i øygruppen De britiske Jomfruøyer i Det karibiske hav.

Orkanen Irma forårsaket store ødeleggelser på flere av de karibiske øyene.

«Irma» var på sitt kraftigste orkan i kategori 5 med vindkast opp mot 100 meter per sekund – den kraftigste orkanen som noen gang er registrert ute i selve Atlanterhavet, utenfor Karibien og Mexicogolfen.

På Necker Island skal vinduer ha blitt knust, palmetrær blåst over ende og hele rom i Bransons hus ødelagt, ifølge The Mirror.

Branson måtte selv søke ly i den robust bygde vinkjelleren i huset. Alle som befant seg på øya under uværet skal ha klart å komme seg i sikkerhet.

Nå etterlyser Virgin-gründeren mer hjelp til gjenoppbyggingen av de ødelagte øyene.

– Regionen trenger en «Marshallplan» for De britiske Jomfruøyer og andre områder, som vil gi hjelp til gjenoppbygging, bærekraftig rekonstruksjon og langsiktig styrking av den lokale økonomien, skriver Branson på Twitter.

Marshallplanen var et støtteprogram USA tilbød europeiske land i etterkant av andre verdenskrig.

Branson uttrykker også bekymring for at ødeleggelsene er enda større på de andre øyene i Karibien, når ødeleggelsene på hans «svært sterke bygninger var såpass store».

Virgin Unite har donert penger til britisk Røde Kors og sender også ned nødvendig materiell til hjelpearbeidet med Virgin Airlines fly til Antigua, skriver Branson på Virgins nettsider.

Bransons Necker Island er åpen for gjester og er bygget som en resort. Branson har eid øya siden slutten av 1970-tallet.

Les også

Orkanen «Irma» kan skape energitrøbbel

Les også

Irma gjorde skade for over 11 milliarder kroner på franske øyer

Les også

Trumps luksushotell kan bli rammet av kjempeorkan

Flere artikler

  1. Richard Branson stiller karibisk øy som sikkerhet for å redde flyselskap

  2. Norge sender IT-eksperter for å hjelpe etter orkanen Irma

  3. Trumps luksushotell kan bli rammet av kjempeorkan

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Equinor-ansatte på Bahamas i sikkerhet

  6. Orkanen «Irma» kan skape energitrøbbel