Federal Reserve setter trolig opp renten i desember

Samtidig sås det tvil om fremtidige rentehevinger i 2019.

FED-SJEFEN: Jerome Powell setter trolig opp styringsrenten i USA i desember.
Publisert:

I referatet fra det forrige rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, som ble publisert torsdag, går det frem at det går mot en renteheving i desember, skriver CNBC.

Samtidig fremgår det at sentralbanken er bekymret for utviklingen av handelskrigen og hvordan selskapers gjeld kan påvirke veksten i økonomien.

Møtet, som gikk av stabelen 7. og 8. november, peker mot en sterkt sannsynlig renteheving når Federal Open Market Committe møtes i desember.

Sår tvil om rentebanen

Men sentralbanken er i tvil om den kommende rentebanen, og vurderer å fjerne en formulering som peker på videre rentehevinger etter desember.

Les også

Wall Street suser opp etter nye uttalelser fra Fed-sjefen

Grunnen til det er at komiteen ikke ønsker å gi inntrykk av at det er forutbestemt at det vil bli en rekke rentehevinger fremover, men heller gi inntrykk av at Fed er fleksibel.

Noen av Fed-toppene ga uttrykk for tvil rundt timingen av fremtidige rentehevinger, skriver Marketwatch.

Onsdag snakket sentralbanksjef Jerome Powell i Economic Club i New York.

Han sa da at han vurderer dagens renter til å være nær nøytrale. Powells uttalelser blir tolket som at Federal Reserve nå har en mer varsom tilnærming til rentehevinger.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank peker på at Powells uttalelser kan tyde på at han kanskje tror styringsrenten ikke er så langt unna det nivået at den begynner å stramme inn i økonomien.

Publisert:

Her kan du lese mer om