Obama håver inn på Wall Street

I en rekke betalte foredrag håver tidligere USA-president Barack Obama inn på å dele erfaringer fra tiden i Det hvite hus med aksjespekulantene på Wall Street.

ETTERTRAKTET: Eks-president Barack Obama tjener fett på å holde foredrag etter at han forlot Det hvite hus.

Foto: Alessandro Garofalo Reuters
 • NTB
 • E24
Publisert:

Mandag neste uke skal Obama holde foredrag for en rekke topper i den amerikanske helseindustrien under en konferanse holdt i regi av aksjefirmaet Cantor Fitzgerald i New York, ifølge kilder med kjennskap til arrangementet.

Etter planen skal han holde en tale før han tar imot spørsmål fra publikum, ifølge en kilde. Helsereformen Obamacare vil være blant de sentrale temaene.

Ifølge en av kildene vil Obama bli betalt om lag 400.000 dollar for å delta på arrangementet. Det tilsvarer om lag 3,1 millioner kroner.

Flere foredrag

Og det er ikke det eneste betalte foredraget han har holdt i løpet av det første året som ekspresident.

I august talte han på et privat arrangement holdt av finans- og privatbankfirmaet Northern Trust, der milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg var blant gjestene.

Også dette fikk han 400.000 dollar for, ifølge Bloomberg News, som også melder at Obama hadde gjort en lignende opptreden for finansfirmaet Carlyle Group.

Lignende betalte foredrag førte med seg kraftig kritikk for Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, men etter å ha sittet som president i to perioder kan Obama trygt gjøre dette uten å risikere irettesettelser for å kompromittere amerikansk politikk.

En ekspert påpeker imidlertid at det kan skade det Demokratiske partiet, gjennom å skape et inntrykk av at det er et parti for eliten.

Les også

Trump skroter migrantamnesti for 800.000 unge

Les også

Trump truer med å straffe land med bånd til Nord-Korea

Les også

Trump med stikk mot Obama da han kunngjorde ny Cuba-politikk

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Barack Obama
 2. Wall Street
 3. USA
 4. Amerikansk politikk
 5. Demokratene, USA

Flere artikler

 1. De skal lede stormakten: Slik har de bygget formuene

 2. Obama «dyreste» ekspresident noensinne

 3. Familiedynastiet presidenten vender tilbake til

 4. Dette brukte han millardene på

 5. Trump-selskaper tjener på presidentens reiser