Boris Johnson stiller ikke som statsministerkandidat

Skrøt av sin tid som borgermester i London, men mener øynasjonens neste statsminister må være en annen.

STILLER IKKE: Tidligere London-borgermester Boris Johnson, her på vei fra huset sitt med et pressekorps på slep torsdag.
Publisert:

– Mine venner, dere som har ventet spent på punchlinen i denne talen. Etter å ha forhørt meg med kolleger, har jeg kommet frem til at jeg ikke stiller som statsministerkandidat, sa Boris Johnson under en pressekonferanse torsdag.

Den fargerike brexit-maskoten har vært en het kandidat til å overta for sittende statsminister David Cameron, som har varslet sin avgang innen oktober.

Les også

Brexit-skrekken har sluppet taket

Skrøt av Cameron

Men etter å ha brukt den første delen av sin tale torsdag på å skryte av sitt gode lederskap som borgermester i London, avsluttet Johnson med å gjøre det klart at han ikke vil bli statsminister.

I stedet rettet han en oppfordring om å samle landet og dyrke britisk særegenhet.

– Dette er vår sjanse til å fortelle verden hva slags land Storbritannia er, sa Johnson.

Johnson var borgermester i London fra 2008 og til i år.

– Da jeg begynte var det flere London-distrikter som var blant de fattigste i landet. Nå er de ikke det lenger, sa Johnson, som også fremholdt at kriminaliteten i storbyen hadde gått ned under hans lederskap.

Les også

Theresa May vil erstatte Cameron

May blir trolig favoritt

Ved siden av Boris Johnson er det innenriksminister Theresa May som har blitt regnet som favoritt for å overta det øverste vervet for De Konservative og bli nye statsminister i Storbritannia etter Cameron.

Boris-exiten følger Mays kunngjøring av sitt kandidatur tidligere torsdag.

I motsetning til Johnson er imidlertid May blant dem som ønsket at Storbritannia skulle bli værende i EU, slik som også Cameron ville.

Cameron varslet umiddelbart som avgang etter at brexit-siden vant avstemmingen med 52 prosent av stemmene tidlig fredag i forrige uke.

Det er ventet at en ny leder vil bli valgt 9. september.

Publisert:
Gå til e24.no