Hundretusener demonstrerer for demokrati i Tyrkia

En demonstrasjon organisert av regjeringspartiet i Istanbul samlet søndag hundretusenvis av tyrkere.

REGIMESTØTTE: Demonstranter samlet i Sitanbul søndag.
Publisert: Publisert:

Den markerer slutten på tre uker med demonstrasjoner til støtte for president Recep Tayyip Erdogan, etter forrige måneds mislykkede militærkupp.

– Jeg har ikke deltatt på noen demonstrasjoner, og kommer heller ikke til å delta på noen. Dette handler ikke om demokrati, selv om de påstår at det gjør det, sier Aysen, som bor i Istanbul, til TT.

Demonstrasjonen får støtte av opposisjonspartiene, og til og med CHPs leder Kemal Kiliçdaroglu deltar. Han takket først nei og kunngjorde at noen andre fra partiet skulle delta på hans vegne, men ombestemte seg og sa han ville delta for å vise at han tror på Tyrkias lover og «vår evige respekt for martyrer».

En politistyrke på 15.000 mann overvåker demonstrasjonen på Yenkapi-plassen i Tyrkias største by.

Tilhengere av regjeringspartiet AKP har tatt til gatene hver kveld siden kuppforsøket 15. juli, som krevde minst 273 liv, inkludert 34 kuppmakere.

Enkelte medier spådde opp mot 3,5 millioner deltakere søndag ettermiddag.

– Demonstrasjonen vil hele veien bære preg av at vi er en nasjon med ett flagg, ett hjemland og en stat vil seire gjennom hele rallyet, sa statsminister Binali Yildirim og advarte mot enhver provokasjon. (©NTB)

Les også

Tror Tyrkia-uro vil dempe markedene

Les også

Fra kaos til fest i gatene i Tyrkia

Les også

Erdogan på plass i Istanbul – fortsatt kaotisk i Tyrkia

Publisert:

Her kan du lese mer om