Clinton vinner primærvalget i Washington

Hillary Clinton vinner Demokratenes primærvalg i Washington DC. Før valget møttes hun og motstanderen Bernie Sanders til samtaler.

FORNØYD: Hillary Clinton Sanket flest delegater under nominasjonsvalgets siste dag. Når vil hun samarbeide med motstanderen bernie Sanders for å sikre at Donald Trump ikke blir president.
Publisert: Publisert:

Valget i Washington DC var det siste primærvalget i valgkampen mellom de demokratiske kandidatene. I nasjonens hovedstad sto 20 delegater på spill, av dem vant Clinton 16 og Bernie Sanders 4.

Samtidig som stemmene ble talt opp, møtte Clinton sin motkandidat i nominasjonskampen.

– Jeg ser fram til å få hans støtte i valgkampen, særlig fordi Donald Trump er en stor trussel mot nasjonen, sa Clinton i forkant av møtet med Sanders.

Etter det siste nominasjonsvalget står Clinton igjen med 2.219 delegater, mot Sanders' 1.832. Legger man til superdelegatene, leder Clinton med 2.800 over Sanders' 1.881.

De ordinære delegatene fordeles i henhold til oppslutning, mens superdelegatene står fritt til å velge helt fram til landsmøtet i juli.

Sanders har lovet at han vil gjøre alt som står i sin makt for å hindre at republikanernes kandidat Donald Trump blir president, og dermed kan samarbeid med Clinton etter primærvalget bli viktig.

– Målet vårt er å ikke la noen politikere, Trump eller andre, splitte oss, sa Sanders ved en pressekonferanse i Washington tirsdag. Han fortalte pressen at han vil kjempe hardt for å påvirke den demokratiske valgkampen. Blant annet ønsker han nye ledere i Det demokratiske partis nasjonale komité, en progressiv partiplattform og endringer i nominasjonsprosessen.

Republikanerne avsluttet nominasjonsprosessen forrige tirsdag, da primærvalg ble avholdt i fem stater. Republikanernes presidentkandidat er den omstridte forretningsmannen Donald Trump.

Les også

Historisk Clinton klar for duell mot Trump

Les også

Medier: Clinton blir Demokratenes presidentkandidat

Les også

Clinton slår Sanders i Puerto Rico

Publisert: