Sikkerhetsvakter prøvespiste mat for Blair på Michelin-restaurant

Ikke uvanlig, sier stjernekokk i New York.

SPISTE UTE: Denne uken spiste Tony Blair på Le Bernardin, og ble ikke syk.

Kirsty Wigglesworth
Publisert:

Det er den engelske avisen The Telegraph som forteller om Storbritannias tidligere statsminister Tony Blairs besøk på stjernerestauranten Le Bernardin denne uken.

Ifølge avisen skal et knippe mørkkledde sikkerhetsvakter ha gått inn på kjøkkenet for å prøvesmake maten da Blair gjestet restauranten. I tillegg til Blair var også Kasakhstans president Nursultan Nazarbayev til stede i restauranten.

Chef Erk Ripert sier til The Telegraph at det ikke er uvanlig at sikkerhetsvakter prøvespiser maten før den blir sendt ut til gjestene.

- Vi har flere sikkerhetsvakter og mat-testere enn vi har kunder. En tusen takk til FN-møtene i New York, sier Ripert.

Le Bernardin ligger på hjørnet av 51. gate og 7. aveny i New York, noen gater ovenfor Times Square. Restauranten er en av fem i New York, som har tre stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden.

I den lokale restaurantguiden for New York, Zagat, hvor det er newyorkerne selv som gir karakterer til sine spisesteder, troner Le Bernardin på topp med 29 av 30 poeng.

PREFEKSJONIST: Erik Ripert er en av verdens beste kokker, og her måler han strålingen i fisken som skal serveres kundene etter spredningen av radioaktivitet i Japan i vår.

Louis Lanzano

Tony Blair var statsminister i Storbritannia fra mai 1997 til juni 2007. Han er nå diplomat i Midtøsten, og representerer «Midtøstenkvartetten», bestående av FN, EU, USA og Russland.