Black Friday inntar det svenske boligmarkedet

Veidekke Bostad Sverige kjører på med rabatterte priser i anledning «Black Friday» og gir kjøpere 100.000 kroner i rabatt per rom. Det er derimot ikke aktuelt i Norge. 

BLACK FRIDAY: Svenske Veidekke Bostad går inn i fredagens Black Friday-salg med rabatter i 100.000 kronersklassen.

Foto: Veidekke
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Den norske entreprenøren Veidekkes svenske datterselskap Veidekke Bostad går utradisjonelle veier for å få solgt boligene sine.

Mandag kom beskjeden om at selskapet innfører «Black Friday»-tilbud på prosjektet Barkarby et lite stykke nord for Stockholm.

Fredag vil Veidekke Bostad gi opptil 20 personer et gavekort som sier de får 100.000 kroner i rabatt per rom som finnes i boligen de velger å kjøpe i prosjektet.

– Å kjøpe bolig er for mange livets største investering. Vi håper at denne kampanjen bidrar til å skape noe nytt og positivt på boligmarkedet, sier administrerende direktør Per-Martin Eriksson i Veidekke Bostad i en pressemelding.

Markeds- og salgssjef Malin Hart Randes i Veidekke Bostad, sier selskapet ikke er desperate.

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi arbeider alltid med markedskampanjer på våre prosjekter. Dette området er en veldig stor handelsplass utenfor Stockholm, derfor tror i det blir mye oppmerksomhet rundt Black Friday i området, og det ville vi være med på for å stikke oss ut, sier Hart Randes til E24.

minE24 gir deg alle økonominyhetene på ett sted. Les mer og last ned her!

Begrenset tilbud

Hun forklarer at såfremt hun vet er det ingen andre i Sverige som har benyttet seg av Black Friday på boliger før.

– Det er i tillegg veldig stor konkurranse i området, og derfor synes vi det er viktig å synes, sier hun.

Boligkomplekset Veidekke selger, inneholder 211 leiligheter. 123 av disse er solgt.

Det finnes leiligheter med alt fra ett til fem rom i komplekset. Dermed kan selskapet gi en halv million i rabatt dersom noen selger en fem-roms leilighet.

Hart Randes forklarer at det finnes en del begrensninger i tilbudet, og at budsjettet er vanskelig å fastslå siden man får en gitt sum per rom.

Les også

Ikea går mot strømmen – dropper Black Friday

– Det er et begrenset tilbud som gjelder en måned fra fredag, også gjelder det de 20 første kundene. Hvor mye penger vi bruker på dette kommer an på hvor mange penger kundene vil bruke, men vi legger alltid penger i markedsføring av prosjekter, så det går ikke ut over andre boligeiere, forklarer hun.

Selv om kampanjen virker å fungere, da flere av Sveriges største aviser har omtalt saken, er det likevel ingen planer om å gjøre noe lignende i Norge.

– Veidekke Eiendom har ingen sentrale planer om å gjøre dette. Enkeltprosjekter vurderer kontinuerlig hvilke tiltak som trengs til enhver tid, skriver selskapet i en melding til E24.

Boligkrise

Boligkrisen i Sverige begynner bli like alvorlig som her hjemme. Eksperter E24 har snakket med trakk i helgen frem likhetstrekkene mellom det svenske og norske boligmarkedet.

Les også

Vi deler boligprisfallet med svenskene. Eksperter tror de vet hvorfor

– Det er ikke nødvendigvis en direkte sammenheng, for utviklingen i boligmarkedet baserer seg også på økonomien i hvert land. Men det er flere paralleller mellom Norge og Sverige, sa Eiendom Norge-sjef Christian Dreyer.

Både i Norge og Sverige har det vært en kraftig prisoppgang de senere årene, i tillegg har prisveksten fyret opp av lavere renter, som er ennå lavere enn i Norge. Det har også pågått en debatt om kredittregulering, som ligner på den som førte til boligforskriftene her hjemme.

– Flere mener prisutfallet er et utslag av kredittinnstrammingene, sa Dreyer.

Les også

Frykter boligboble i flere amerikanske storbyer

Les også

Hamstret overlevelsesprodukter etter falsk alarm

Les også

Her stiger boligprisene mest i Europa - og det er ikke Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bolig
 2. Stockholm
 3. Sverige
 4. Veidekke
 5. Boligmarkedet

Flere artikler

 1. Eksperter: Sverige er på randen av en finanskrise

 2. Annonserer boliger med Black Friday-pris

 3. Vi deler boligprisfallet med svenskene. Eksperter tror de vet hvorfor

 4. Annonsørinnhold

 5. Heimstaden kjøper eiendom i Polen for 690 millioner kroner

 6. Thon Gruppen er en av vinnerne på Black Friday, men liker det ikke: – Det ødelegger julehandelen