New York City avslutter alle kontrakter med Trump-konsernet

Kontraktene har bidratt med 17 millioner dollar i inntekter for The Trump Organization. Byen forventer et rettslig etterspill.

Go Nakamura / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

New York City avslutter sine kontrakter med president Donald Trumps familiekonsern The Trump Organization. Det fortalte borgermester Bill de Blasio i et intervju med MSNBC-programmet «Morning Joe» onsdag.

Nyheten kommer et knapt døgn etter at borgermesterens kontor opplyste til Washington Post at dette var under vurdering.

Kontraktene har en årlig verdi for Trump-konsernet på 17 millioner dollar, tilsvarende 144 millioner kroner, ifølge borgermesteren.

Konsernet drifter flere ikoniske turistattraksjoner for byen. Dette inkluderer to skøytebaner og en karusell i Central Park, samt en golfbane i Bronx, skriver nyhetsbyrået AP.

Byen forventer at det vil bli et juridisk etterspill, men mener de er på trygg grunn.

– Vårt juridiske team har vurdert dette, og kontraktene gjør det veldig klart at om selskapet og ledelsen i selskapet er involvert i kriminell aktivitet, har vi rett til å heve kontrakten, sa de Blasio.

– Å oppildne til opprør er kriminell aktivitet, fortsatte han.

Les også

Flertall for å be visepresidenten fjerne Trump – Pence sier nei

Flere har tatt avstand

Dermed stiller New York City seg inn i rekken av aktører som har avsluttet sine forhold med The Trump Organization. Reaksjonene kommer etter at Donald Trump oppildnet en folkemengde før de stormet kongressbygningen onsdag forrige uke.

Både banker og betalingsvirksomheter har fra tidligere valgt å trekke seg unna presidenten. New York-banken Signature Bank sa mandag at de stengte hans presidentens personlige bankkonto, hvor det var rundt 5,3 millioner dollar. Banken ba samtidig om at presidenten gikk av.

Bankens beslutning var en reaksjon på banksjefenes «misnøye og sjokk» etter stormingen av kongressbygningen, ifølge Washington Post.

Les også

Trump om mulig ny riksrett: – Det er veldig farlig og skaper et voldsomt sinne

Storbank vil stoppe utlån

Ifølge New York Times har også storbanken Deutsche Bank til hensikt å slutte å låne ut penger til Trumps konsern.

Banken kommer ikke til å ettergi Trumps milliardlån, og utover å motta tilbakebetalingene i løpet av de neste par årene kommer ikke banken til å ha noe med den avtroppende presidenten å gjøre, ifølge kilden.

Banken har vært Trumps fremste finansieringskilde de siste to tiårene, og Trump skylder fortsatt banken over 2,5 milliarder kroner, opplyste en kilde til avisen.

Tidligere har den amerikanske golfaktøren PGA varslet at det ikke vil arrangere en turnering som egentlig skulle vært avholdt på et av konsernets golfanlegg. En skotsk golfarrangør har nylig gjort det samme.

Netthandelsaktøren Shopify har også valgt å stenge ned konsernets nettbutikk Trumpstore.com. Her har det hovedsakelig blitt solgt stearinlys, såkalte badebomber og T-skjorter med Trump-navnet på.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. New York City
  2. Trump

Flere artikler

  1. Familiedynastiet presidenten vender tilbake til

  2. Twitter-aksjen falt etter Trump-utestengelse

  3. Trump erkjenner nederlag: – Å være deres president har vært mitt livs største ære

  4. USA-bosatt shippingmilliardær: – Dette skulle aldri ha skjedd

  5. Twitter har stengt Trumps konto permanent: – Vil finne alternative måter å nå frem på