Bloomberg: Trump har godkjent ny krisepakke, ifølge rådgiver

Pakken skal være verdt 16.400 milliarder norske kroner.

Publisert:

USAs president skal ha godkjent en ny versjon av coronakrisepakken.

Det sier Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow, ifølge Bloomberg.

Mediehuset refererer til Fox Business hvor Kudlow skal ha uttalt følgende:

– Den [krisepakken] vil bli relativt bred, men jeg kan ikke gå gjennom detaljene.

Kilder til Bloomberg sier at Trump har gitt finansminister Steven Mnuchin tillatelse til å legge frem en krisepakke verdt 1.800 milliarder dollar overfor demokratenes Nancy Pelosi.

Det tilsvarer 16.400 milliarder norske kroner.

Aksjemarkedet på Wall Street stiger etter meldingen. Indeksen Dow Jones hoppet umiddelbart 100 poeng etter nyheten.

Også oljeprisen stiger. Den har hatt en negativ prisutvikling gjennom store deler av fredagen, men snudde brått til oppgang like før klokken 18.

Forvirring etter meldinger

Det demokratiske og det republikanske partiet har den siste tiden forhandlet om nye tiltak for å stimulere den coronarammede økonomien.

Onsdag formiddag amerikansk tid kom Trump med en rekke Twitter-meldinger som skal ha skapt forvirring om hva som egentlig er hans strategi, skrev Washington Post.

I en melding ba han Kongressen om «ØYEBLIKKELIG» å vedta 25 milliarder dollar i krisehjelp til flyselskapene.

En knapp halvtime senere ba han Kongressen gi millioner av amerikanere en kontantutbetaling på 1.200 dollar, samtidig som han skrev at han vil ha øyeblikkelig hjelp til små bedrifter for milliarder av dollar.

– Jeg er klar til å signere med det samme. Hører du Nancy? lød en av meldingene.

Nancy Pelosi er demokrat og speaker i Representantenes hus. Dagen før anklaget hun Trump for å skape fullstendig kaos i Det hvite hus etter at han varslet at forhandlingene om en krisepakke måtte opphøre.

Tiltakene som Trump foreslår onsdag, er allerede inkludert i krisepakken som finansminister Stephen Mnuchin og Pelosi har forhandlet om.

Men Pelosi har tidligere nektet å være med på Trumps forsøk på å vedta bare utvalgte tiltak. Demokratene har hele tiden krevd en sammensatt pakke som inkluderer støtte til lokale myndigheter, matvarehjelp og støtte til arbeidsløse, leieboere og boligeiere.

Publisert:
Gå til e24.no