Bidens infrastrukturplan ett steg nærmere å bli godkjent i Senatet

Joe Bidens infrastrukturpakke på 973 milliarder dollar er ett steg nærmere å bli godkjent av Senatet etter å ha passert et hinder lørdag.

President Joe Biden på et møte i Det hvite hus om infrastrukturpakken.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Demokratene og flere republikanere i Senatet gikk lørdag sammen om å stemme for at debatten i Senatet skal begrenses, og pakken rykker dermed nærmere en endelig avstemming. Det er uklart når dette vil skje.

Planen må minst 51 stemmer i Senatet, der Demokratene har 50 mandater, pluss visepresidenten, før den må få rent flertall i Representantenes hus.

Den politiske splittelsen i USA er stor, og arbeidet med planen har vært vanskelig. I slutten av juni kom imidlertid et avtaleutkast på plass etter at de mest ambisiøse forslagene var lagt vekk.

Les på E24+

Investorguide: Hvilke faktorer påvirker aksjekursene?

Finansiering

Mye av striden har dreid seg om hvordan pakken skal finansieres. Demokratene hadde foreslått økt skatt på rike og selskaper, men har ikke fått det igjennom, mens Republikanernes ønske om økt bensinavgift heller ikke er med.

Ifølge Det hvite hus innebærer avtalen at det skal brukes rundt 579 milliarder nye dollar på arbeid med veier, broer, offentlig transport og andre offentlige prosjekter de neste fem årene.

Også ladestasjoner for elbiler, forbedret strømnettverk, bredbåndsprosjekter og forbedringer av landets systemer for drikkevann og avløpsvann, blir prioritert.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Joe Biden
  3. Infrastruktur

Flere artikler

  1. Kongressen i USA vedtar infrastrukturpakken

  2. Biden og senatorer er enige om omfattende infrastrukturpakke

  3. Senatet har godkjent USAs langtidsbudsjett

  4. Senatet godkjente midlertidig avtale for å unngå gjeldskrise

  5. Bidens pakke for infrastruktur og klimatiltak stemt gjennom i Representantenes hus