Putin inviterte Tyskland etter Kiev-besøk

INVITERT: Putin ønsket også besøk av Tysklands utenriksminister denne uken.
Publisert: Publisert:Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier ble overraskende invitert til et møte med Russlands president Vladimir Putin samme dag som tyskeren besøkte Kiev.

Etter å ha oppfordret både Ukraina og Russland til å oppfylle forpliktelsene de har lovet i fredsplanen under sitt besøk i Ukraina, reiste den tyske utenriksministeren til Moskva.

Der møtte han sin russiske kollega Sergej Lavrov. De to ble enige om at våpenhvilen fra Minsk må berges, men etter samtalene uttalte tyskeren at det ikke er noen grunn til å være optimistisk.

Deretter fikk Steinmeier en invitasjon av president Putin selv. De to skulle onsdag kveld diskutere konflikten i Øst-Ukraina, noe Steinmeiers sjef Angela Merkel også gjorde med Putin under G20-møtet i Australia sist helg.

Da Steinmeier tidligere på dagen var i Kiev, møtte han blant andre statsminister Arsenij Jatsenjuk.

– Fredsavtalene som partene tidligere har inngått, er ikke perfekte. Men de danner likevel et grunnlag å jobbe videre på. Partene må oppfylle forpliktelsene de har lovet i avtalene, sa Steinmeier i Kiev.

Steinmeier var i Kiev samme dag som statsminister Erna Solberg også var i den ukrainske hovedstaden.

Les også:

Putin mener USA vil kue RusslandPutin bekrefter flere flygninger nær NATO-lands luftromG20-landene lover å få fart på verdensøkonomienQatar frikjennes for korrupsjon i forbindelse med VM-tildelingen

Publisert: