Société Générale bak børsraset

I rapporten fra den franske finansministeren fremgår det nøyaktig hvor stor del av sjokk-salget av aksjer den kriserammede banken sto for.

MÅTTE GÅ: Daniel Bouton (bildet) måtte gå som konsernsjef etter svindelskandalen i januar, men ble sittende som styreleder.
  • Andreas Thorsheim
Publisert:

Den franske finansministeren Christine Lagarde la i går frem sin rapport om milliardsvindelen i Société Générale (SocGen).

Allerede samme uke som svindelen ble offentliggjort, ble det klart at brannsalget av aksjer SocGen ikke lenger ville sitte med utgjorde en stor del av det omsatte volumet på europeiske børser.

Svindelen og den etterfølgende opprydningen fikk derfor skylden for både forverringen av markedene og det etterfølgende rentekuttet i USA.

Les også:

Nå er det klart hvor stor del av handelen SocGens brannsalg utgjorde:

På det verste utgjorde SocGens brannsalg 8,1 prosent av volumet på Eurostoxx-indeksen for franske, portugisiske og nederlandske aksjer.

I løpet av disse tre dagene kvittet SocGen seg med posisjoner 400 milliarder kroner - aksjeposter som den villfarne megleren Jérôme Kerviel hadde tatt ulovlig.

Se oversikten over volumene brannsalget til SocGen sto for under børuroens verste dager under.

(% av total-volum)Eurostoxx (Europa)Dax (Frankfurt)FTSE (London)
21. jan8,17,81,7
22. jan6,85,73,1
23. jan5,96,10,0

Kilde: Lagarde-rapporten

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dobbel trøbbel for Société Générale

  2. Fransk ministerrapport moser ledelsen i Société Générale

  3. - Har ikke tatt en cent

  4. Advarer mot ny nedgangstid

  5. 24 menn grillet Lagarde