Trumps politikk

Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilgning til Mexico-mur

En domstol i USA hindrer Trump-administrasjonen i å bruke 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensen til Mexico.

Arbeidet med å bygge muren langs grensen til Mexico er i gang. En del prosjekter blir nå stoppet, som følge en kjennelse fra en domstol i El Paso.

Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Det kommer fram i en 21 sider lang kjennelse fra en domstol i El Paso i Texas tirsdag.

Bevilgningene som nå er blitt stoppet – i hvert fall foreløpig – er fordelt på elleve prosjekter i California, Arizona, New Mexico og Texas.

Justisdepartementet sier det kommer til å anke avgjørelsen.

Dommer David Briones skriver i kjennelsen at han ikke vil bidra til å gjøre grensesikkerhet mindre viktig, men at den bekymringen ikke kan overstyre betydningen det har for folk at den utøvende makt overholder loven.

Les også

Demokratene anklager Trump for maktmisbruk

– Det er spesielt slik at når Kongressen – folkets representanter – bevilget 1,375 milliarder dollar til grensesikkerhet, ikke 6,1 milliarder til en mur, skriver dommeren i tirsdagens kjennelse.

USAs president Donald Trump erklærte i februar nasjonale krise – unntakstilstand – for å omgå Kongressen og få tilgang til midler fra forsvarsbudsjettet.

Tirsdagens kjennelse gjelder ikke en annen pott med Pentagon-bevilgning, som er på 2,5 milliarder dollar. Den er godkjent av USAs høyesterett.

Nedstengningen av statsapparatet endte i februar da det ble undertegnet en avtale som ga 1,4 milliarder dollar til grensesikkerhet, men ingenting til muren Trump ville bygge.

Her kan du lese mer om

 1. Trumps politikk
 2. Mexico
 3. USA
 4. Donald trump
 5. Amerikansk politikk

Flere artikler

 1. Ankedomstol lar Trump bruke forsvarsbudsjett til Mexico-mur

 2. Trump ber Kongressen bruke 20.000 mrd. på å gjenoppbygge USAs infrastruktur

 3. Trump: – USA vinner som aldri før

 4. Annonsørinnhold

 5. Trump-rådgiver: Redningspakken dobles til 2.000 mrd. dollar

 6. Trump vil bruke 44.891 milliarder kroner neste år