Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilgning til Mexico-mur

En domstol i USA hindrer Trump-administrasjonen i å bruke 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensen til Mexico.

Arbeidet med å bygge muren langs grensen til Mexico er i gang. En del prosjekter blir nå stoppet, som følge en kjennelse fra en domstol i El Paso.
Publisert:

Det kommer fram i en 21 sider lang kjennelse fra en domstol i El Paso i Texas tirsdag.

Bevilgningene som nå er blitt stoppet – i hvert fall foreløpig – er fordelt på elleve prosjekter i California, Arizona, New Mexico og Texas.

Justisdepartementet sier det kommer til å anke avgjørelsen.

Dommer David Briones skriver i kjennelsen at han ikke vil bidra til å gjøre grensesikkerhet mindre viktig, men at den bekymringen ikke kan overstyre betydningen det har for folk at den utøvende makt overholder loven.

Les også

Demokratene anklager Trump for maktmisbruk

– Det er spesielt slik at når Kongressen – folkets representanter – bevilget 1,375 milliarder dollar til grensesikkerhet, ikke 6,1 milliarder til en mur, skriver dommeren i tirsdagens kjennelse.

USAs president Donald Trump erklærte i februar nasjonale krise – unntakstilstand – for å omgå Kongressen og få tilgang til midler fra forsvarsbudsjettet.

Tirsdagens kjennelse gjelder ikke en annen pott med Pentagon-bevilgning, som er på 2,5 milliarder dollar. Den er godkjent av USAs høyesterett.

Nedstengningen av statsapparatet endte i februar da det ble undertegnet en avtale som ga 1,4 milliarder dollar til grensesikkerhet, men ingenting til muren Trump ville bygge.

Publisert:
Gå til e24.no