DNO OVERRASKER POSITIVT: DNO venter fortsatt på Irak

DNO med bedre tall enn ventet.

Publisert:

DNO

OSE

DNO

leverer betydelig bedre resultat for første kvartal 2010, sammenlignet med samme kvartal for ett år siden. Selskapet har vendt minus til pluss, og slår samtidig estimatene.

Driftsinntektene endte på 125 millioner kroner, sammenlignet med 90 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet driftsinntekter på 250 millioner kroner, viser analytikerkonsensus hentet inn av Reuters.

Selskapet hadde et resultat etter skatt på 14,9 millioner kroner, sammenliget med -384,5 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat før skatt på 10 millioner kroner.

- Vi er fornøyd med resultatet for første kvartal. Dette er støttet av høyere oljeproduksjon og gunstige oljepriser sammenlignet med i fjor. De finansielle resultatene har bedret seg betydelig dette kvartalet. Boreresultatet fra Jemen er oppmuntrende, sier DNO-sjef Helge Eide i en kommentar.

DNO venter fortsatt på eksportlisens fra Irak, ifølge rapporten.

Skifte på eiersiden

Hafslund har solgt en post på 26 millioner aksjer i Renewable Energy Corporation, melder selskapet tirsdag morgen i en børsmelding.

Aksjeposten tilsvarer 3,9 prosent av Rec, og ble omsatt for 17,75 kroner, 2,7 prosent under sluttkurs mandag. Bruttoprovenyet ble på 461,5 millioner kroner, 13,5 millioner kroner mindre enn det ville vært ved markedspris.

- Vi er fornøyd med prisen vi har fått, og at rabatten ble så liten som den var. Pengene vil bli brukt til emisjonen, sier Christian Berg i Hafslund til E24.

Hafslund eide før aksjene ble solgt 11,5 prosent av Rec og sitter etter salget sitte med 7,6 prosent av de utestående Rec-aksjene.

Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om