Oljetanker satt fyr på i Libya - mistenker IS

Angripere som trolig er fra IS, satte torsdag fyr på to oljetanker nær Ras Lanuf-terminalen i Libya. Terrorgruppen varsler nye angrep rettet mot landets oljeindustri.

MISTENKER IS: To oljetanker nær Ras Lanuf-terminalen ble torsdag satt fyr på. Trolig står terrorgruppen IS bak angrepene. Bildet er fra 4. januar da samme terminal ble angrepet av selvmordsbombere.
  • NTB
Publisert:

En ingeniør ved havneterminalen og en tjenestemann i oljeindustrien opplyser at minst to lagringstanker med olje tilhørende selskapet Harouge Oil Operations er satt fyr på nær Ras Lanuf, og at det trolig er IS-tilknyttede angripere som står bak.

LES OGSÅ: Hevder IS' pengelager bombet

En oljerørledning fra Amal-feltet til Es Sider-terminalen nær Ras Lanuf ble også rammet av angrepet, opplyser tjenestemannen Mohamed al-Manfi, og det oppsto sammenstøt mellom opprørere og vakter ved terminalen. Men Manfi og en kilde blant vaktene opplyste senere torsdag morgen at angrepet var blitt stanset og at angriperne hadde trukket seg tilbake.

LES OGSÅ: Slik ble IS verdens rikeste terrororganisasjon

Det har vært flere tilsvarende angrep tidligere denne måneden, og i en video torsdag truer IS med ytterligere angrep rettet mot Libyas oljeindustri.

– I dag Es Sider-havna og Ras Lanuf, og i morgen Brega-havna og deretter havnene i Tobruk, Es Serir, Jallo og al-Kufra, sier opprøreren Abu Abdelrahman al-Liby på vegne av IS i en video som er lagt ut på IS' offisielle kanal på Telegram.

Les også

– IS' pengelager bombet i Mosul

Les også

Hemmeligholdt norsk rapport: IS-olje havner i Tyrkia

Les også

Sikkerhetsrådet vil stanse pengestrømmen til IS

Les også

IS plyndrer og selger kunst og kulturminner

Les også

Russland, USA og FN holder Syria-samtaler i Sveits

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Den islamske staten (IS)
  2. Libya

Flere artikler

  1. IS' oljeinntekter kan være fem ganger så høye som antatt

  2. Reuters: Angrep på libyske oljeterminaler

  3. Hemmeligholdt norsk rapport: IS-olje havner i Tyrkia

  4. IS plyndrer og selger kunst og kulturminner

  5. Cameron oppfordrer til angrep på IS