Han skal rydde opp i skandalebanken

Barclays har funnet Bob Diamonds etterfølger.

TRENGER OPPRYDDING: Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Dominic Lipinski
Publisert:

Anthony Jenkins er ansatt som ny konsernsjef i det britiske bankkonsernet Barclays.

Dermed er den nye ledelsen i den skandalerammede banken snart på plass, etter at både konsernsjef Bob Diamond, og styreleder Marcus Agius måtte forlate selskapet tidligere i år i forbindelse med den såkalte Libor-skandalen.

Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Libor, som er en forkortelse for Londons interbankrente, bestemmer rentenivået for lån mellom banker og styrer dessuten renten på en rekke andre lån og finanskontrakter.

Flere i bankens toppledelse valgt å trekke seg etter at skandalen var et faktum. To av de som trakk seg var konsernsjef Bob Diamond og daglig leder Jerry del Missier, i tillegg til styreleder Marcus Agius.

1,1 millioner pluss, pluss
Jenkins kommmer fra stillingen som leder av Barclays forretningsområde Retail and Business.

NY SJEF: Anthony Jenkins blir ny toppsjef i Barclays.

John Stillwell

Han vil ifølge banken motta en fastlønn på 1,1 millioner pund, i tillegg til en årlig incentivordning hvor han kan få tildelt maksimum 250 prosent av grunnlønn.

Les også: Barclays-topp går av

Barclays har inngått et forlik med britiske og amerikanske myndigheter og har godtatt en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. I tillegg til boten og tap av renommé vil avsløringen trolig koste banken enda flere milliarder i form av søksmål.

Som om ikke det var nok.
Onsdag kveld ble det kjent at britiske myndigheter (Serious Fraud Office) har startet etterforskning av Barclays i forbindelse med transaksjoner mellom Barclays og Qatar Holding.

Les også: Skandalebank har utnevnt ny styreleder