Han skal rydde opp i skandalebanken

Barclays har funnet Bob Diamonds etterfølger.

TRENGER OPPRYDDING: Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Dominic Lipinski
  • Even Landre
Publisert:

Anthony Jenkins er ansatt som ny konsernsjef i det britiske bankkonsernet Barclays.

Dermed er den nye ledelsen i den skandalerammede banken snart på plass, etter at både konsernsjef Bob Diamond, og styreleder Marcus Agius måtte forlate selskapet tidligere i år i forbindelse med den såkalte Libor-skandalen.

Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Libor, som er en forkortelse for Londons interbankrente, bestemmer rentenivået for lån mellom banker og styrer dessuten renten på en rekke andre lån og finanskontrakter.

Flere i bankens toppledelse valgt å trekke seg etter at skandalen var et faktum. To av de som trakk seg var konsernsjef Bob Diamond og daglig leder Jerry del Missier, i tillegg til styreleder Marcus Agius.

1,1 millioner pluss, pluss
Jenkins kommmer fra stillingen som leder av Barclays forretningsområde Retail and Business.

NY SJEF: Anthony Jenkins blir ny toppsjef i Barclays.

John Stillwell

Han vil ifølge banken motta en fastlønn på 1,1 millioner pund, i tillegg til en årlig incentivordning hvor han kan få tildelt maksimum 250 prosent av grunnlønn.

Les også: Barclays-topp går av

Barclays har inngått et forlik med britiske og amerikanske myndigheter og har godtatt en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. I tillegg til boten og tap av renommé vil avsløringen trolig koste banken enda flere milliarder i form av søksmål.

Som om ikke det var nok.
Onsdag kveld ble det kjent at britiske myndigheter (Serious Fraud Office) har startet etterforskning av Barclays i forbindelse med transaksjoner mellom Barclays og Qatar Holding.

Les også: Skandalebank har utnevnt ny styreleder

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Skandalebank har utnevnt ny styreleder

  2. Skandalebank medmilliardoverskudd

  3. Nye europeiske storbanker under Libor-lupen

  4. Annonsørinnhold

  5. Barclays-sjef får svi for rentetriksing

  6. Styrelederen i britisk storbank går av