Tyskland ser økt risiko for hard brexit

Tysklands utenriksminister advarer om at britene ikke ønsker å utsette fristen for utmeldelse av EU, og at dette kan føre til hard brexit, da man ikke gjør nok fremgang i forhandlingene.

Den tyske utenriksministeren, Heiko Maas.
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Det bekymrer at Storbritannia beveger seg lenger bort fra de tingene vi har blitt enige om politisk i forhandlingene, sier den tyske utenriksministeren Heiko Maas til tyske medier lørdag, opplyser Reuters.

I januar forlat Storbritannia EU, men forhandler fremdeles om flere aspekter ved utmeldingen, deriblant handelsavtaler som skal gjelde fra 2021.

Det har vært pause i forhandlingene grunnet coronaviruset, men når man i april startet opp igjen samtalene, har det stoppet opp over uenigheter, opplyser diplomater til Reuters.

Les også

Britene kan få den verste økonomiske nedturen på 300 år

Utenriksminister Maas går så langt som å si at det ikke bare er uenighet om handelsavtalen som skal tre i kraft når Storbritannias overgangsavtale slutter ved utgangen av året, men også om man burde utvide forhandlingene ut i 2021.

– Den britiske regjeringen nekter å utvide fristen for utmelding. Hvis dette forblir tilfellet må vi håndtere både brexit og coronaviruset ved årsskiftet, uttaler Maas til tyske medier.

Ifølge nyhetsbyrået skal den irske utenriksministeren ha fredag kalt det «umulig» å få plass en handelsavtale innenfor de gamle tidsrammene, og at det gir mening å ta seg bedre tid til forhandlinger.

Lite fremgang i forhandlingene mellom EU og Storbritannia
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Coronaviruset
  3. EU
  4. Forhandling

Flere artikler

  1. Storbritannia og Canada har inngått avtale om handel

  2. EU og Storbritannia enige om brexitavtale

  3. Boris Johnson: Veldig sannsynlig at brexit ender uten EU-avtale

  4. Brexitavtalen er offentliggjort

  5. Norges forhandlinger med britene skyter fart