Stor kveld for Sanders: – Vi skal vinne nominasjonen

Bernie Sanders vinner klart i Demokratenes nominasjonsmøter i delstatene Alaska og Washington.

TAR INNPÅ CLINTON: Presidentkandidat Bernie Sanders står alene igjen i kampen om å vinne nominasjonskampen for demokratene mot forhåndsfavoritt Hillary Clinton.

Scott Olson Afp
 • NTB
Publisert:

Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

–Vi har nettopp vunnet delstaten Washington. Det er det momentum handler om. Ikke la noen si til deg at vi ikke kan vinne nominasjonen eller at vi ikke kan vinne presidentvalgkampen. Vi skal gjøre begge deler, sa Sanders da han talte til sine tilhengere i byen Madison i Wisconsin etter at de første tallene var klare.

Les også

Clinton hamret løs på dem i januar - selskap i krise kan ramme DNB

–Nødvendige innhogg

Prognosene tyder på at Sanders vinner klart i Washington, hvor 101 delegater skal fordeles. Når 68 prosent av stemmene er talt opp ligger Sanders an til å få 72 prosent av stemmene, mens Hillary Clinton har 28 prosents oppslutning.

Fra før er det klart at Sanders vinner i kveldens nominasjonsmøte i Alaska. 16 delegater skal fordeles i delstaten, og Sanders ser ut til å ta 79 prosent av stemmene.

Demokratene skal også stemme over presidentkandidatene i Hawaii, men resultatene derfra er ennå ikke klare.

–Vi tar gjør nevneverdige innhogg i ledelsen til Clinton, og vi er på vei mot seier, sa en offensiv Sanders.

Les også

Bernie Sanders samlet inn mest penger i februar

Klar Clinton-ledelse

Hillary Clinton leder klart sammenlagt i nominasjonsvalgkampen. Så langt har hun støtte fra 1.228 delegater til landsmøtet, mens Bernie Sanders har 947. Et stort antall såkalte superdelegater har også uttrykt støtte til Clinton, men disse har ikke bundet seg til én kandidat.

For å vinne demokratenes nominasjon trenger man 2.383 delegater, noe som innebærer at Sanders må vinne 58 prosent av de gjenværende delegatene for å kunne ta seieren. Potensielt vil han også trenge mer, siden Clinton har et klart forsprang blant superdelegatene.

Les også

Clinton: – Enda en super tirsdag

Forbereder presidentvalgkamp

Som følge av den klare ledelsen har Hillary Clinton i større grad begynt å forberede seg på selve presidentvalgkampen mot den som måtte bli valgt på Republikansk side.

For tiden leder Donald Trump klart, men den neste på lista, Ted Cruz, har ennå ikke kastet inn årene. Onsdag angrep Clinton dem begge og advarte om at deres "hensynsløse" utenrikspolitikk vil skade USAs interesser.

–Vi trenger å lene oss på det som faktisk virker, ikke på bråk som gjør at vi støter fra oss våre partnere og som ikke gjør oss noe tryggere, sa den tidligere utenriksministeren.

Les også

Enorm pengebruk i USAs presidentvalg: – Uheldig

Les også

Sanders, Cruz og Trump tok to stater hver

Les også

Trump: – Kunne skutt noen uten å miste velgere

Her kan du lese mer om

 1. Bernie Sanders
 2. Demokratene, USA
 3. Hillary Clinton
 4. USA-valg 2016
 5. USA
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Trump og Clinton fester grepet om nominasjonene

 2. Medier: Clinton blir Demokratenes presidentkandidat

 3. Clinton: – Enda en super tirsdag

 4. Annonsørinnhold

 5. Nøkkelseirer til Sanders og Cruz

 6. Clinton slår Sanders i Puerto Rico