- Berlusconi ville likvidere Gaddafi

Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi spurte italiensk etterretning om de kunne likvidere Muammar Gaddafi, skriver en italiensk avis.

IKKE BESTEVENNER LIKEVEL: Ifølge en italiensk avis skal Silvio Berlusconi ha spurt Italias hemmelige tjenester om de kunne likvidere Muammar Gaddafi.
Publisert: Publisert:

Midt under krisen i Libya skal Berlusconi ha kommet med en uvanlig forespørsel til sjefen for de hemmelige tjenestene: «Kan dere eliminere Gaddafi?», skriver den venstreorienterte avisen Il Fatto Quotidiano torsdag.

Den siterer en anonym kilde i diplomatiet som skal ha tette forbindelser til de italienske sikkerhetstjenestene.

– Det ser ut til å ha vært et naivt forsøk fra Berlusconis side på å rette opp en pinlig situasjon, skriver avisen videre.

Gaddafi besøkte Italia flere ganger, og enkelte gir den tidligere libyske lederen æren for å ha funnet opp begrepet «bunga bunga-fester».

Den italienske avisen siterer den tidligere forsvarsministeren Ignazio La Russa på at Berlusconis bånd til Gaddafi ble pinlige for statsministeren da opprøret mot hans tidligere venn startet i 2011.

Berlusconi selv nekter for at han hadde planer om å drepe Gaddafi, og en talsmann kaller beskyldningene for falske og absurde.

Publisert: