Sportsnotiser-1 torsdag

  • Roar Wold
Publisert: Publisert:

Fidjestøl ufør etter fakkelhoppet
Skiflygingsverdensmester Ole Gunnar Fidjestøl er 50 prosent ufør etter at han falt med OL-fakkelen i storbakken i Lillehammer foran OL i 1994. Nylig ble forsikringssaken avsluttet, og 39-åringen ble tildelt 1,25 millioner kroner i tapt arbeidsfortjeneste, skriver Dagbladet.
- Jeg er glad saken er avsluttet. Det har tatt lang tid, men til gjengjeld har jeg fått et oppgjør som ikke gjør meg bitter, sier Fidjestøl. (NTB)

Kulturdepartementet vil ha forklaring
Kulturdepartementet ber om forklaring på den store økningen i kostnader som ligger i idrettens søknad om spillemidler for 2000, skriver Aftenposten. Driften av det nye Idrettens Hus på Ullevaal stadion koster idretten svindyrt, og langt mer enn det Kulturdepartementet setter pris på.
- Vi er ikke uten videre villig til å ta merkostnaden når idretten finner seg nytt bosted. Det er ingen automatikk i at Staten skal ta den regningen lenger, sier direktør Paul Glomsaker i Kulturdepartementets idrettsavdeling. (NTB)

NBA-spiller tatt i doping
Philadelpia 76ers-spiller Stanley Roberts ble utestengt fra NBA onsdag etter at han testet positivt på et amfetamin-basert designer-stoff. 29-åringen, som har slitt med vektproblemer og skader i store deler av karrieren, kan ikke søke om å få komme tilbake før om to år.
- Det plager meg at vi investerte så mye tid, penger og energi på ham. Det var idiotisk av ham å ta dette stoffet, sa klubbeier Pat Croce. (NTB-Reuters)

Utvist etter null sekunder
Swansea-spissen Walter Boyd noterte seg for en særdeles lite flatterende rekord da han ble utvist etter null sekunder i kampen mot Darlington i engelsk 3. divisjon onsdag. Boyd ble byttet inn sju minutter før slutt, men fikk rødt kort fordi han slo til motspiller Martin Gray mens de ventet på at dommeren skulle blåse igang kampen igjen. Den tidligere verdensrekorden i raske utvisninger hadde Bolognas Guiseppe Lorenzo, som ble utvist etter 10 sekunder i en kamp mot Parma i 1990. Spørs om noen klarer å «forbedre» Boyds rekord... (NTB-Reuters)

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Norsk regnestykke skal bekjempe kampfiksing

  2. Tid for gamblernes forklaringer i retten

  3. Norsk Tipping klar for gigantgevinster

  4. - Kinas sentralbank skal lage gigantisk valutafond

  5. - Kampfiksing er verre for fotballen enn doping