Tesla vil stenge fabrikk i to uker

Elbilprodusenten skal ha planer om å stenge produksjonen i fabrikken utenfor Shanghai de to første ukene i juli for å oppgradere den.

Teslas fabrikk i Shanghai.
Publisert: Publisert:

Dette forkommer fra en intern melding som Reuters har fått innsyn i.

Oppgraderingens hensikt er å øke produksjonen for å oppnå rekordnivåer, med å lage 22.000 biler per uke i Shanghai-fabrikken.

Fabrikken var steng i to måneder, etter at Shanghai stengte ned byen, og Tesla ble tvunget til å isolere tusenvis av ansatte. Før Shanghais grep mot spredningen av corona, var Teslas opprinnelige plan å produsere 8.000 Model 3-biler og 14.000 biler av Model Y i uke fra midten av mai.

Elbilfabrikken har produsert 17.000 biler per uke siden midten av juni, og ønsker å nå produksjonsmålet etter Shanghai har blitt gradvis åpnet.

Tesla-sjef, Elon Musk, holder en tale på gigafabrikken i Shanghai.

– Våre begrensninger ligger innen råvarer og muligheten til å øke produksjonsnivået, sa Tesla-sjefen, Elon Musk, til Bloomberg på tirsdag.

– Vi øker produksjonen kapasiteten så fort som mulig, sier han.

Produksjonen på fabrikken kan komme til å falle med en tredjedel sammenlignende med første kvartal, etter Kinas restriksjoner forstyrret produksjonen.

I fjor sto Kina-produserte Tesla-elbiler for halvparten av selskapets salg, basert på Reuters sine beregninger.

Nedstengingene fører til at kunder må vente lenger på bilene sine.

I Australia må man vente til første kvartal 2023 før Model Y-bilene kommer, mens europeere kan forvente å få bilene sine mot utgangen av 2022. Kineserne har 24 ukers ventetid på de Kina-produserte bilene.

Publisert:
Gå til e24.no