Flyplassen i Brussel åpner trolig søndag

Belgiske myndigheter håper å åpne flyplassen Zaventem utenfor Brussel søndag etter at det er blitt enighet mellom luftfartsmyndighetene og politiets fagforeninger.

OMFATTENDE SKADER: Avgangshallen på Zaventem fikk omfattende skader i selvmordsangrepet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi håper flyplassen kan åpne søndag morgen, sier en kilde i den belgiske regjeringen til nyhetsbyrået AFP. Zaventem har vært stengt siden terrorangrepene i den belgiske hovedstaden 22. mars.

Luftfartsmyndighetene opplyste fredag at lufthavna Zaventem teknisk sett er klar til å gjenåpnes med begrenset kapasitet. Politiets fagforening var derimot ikke klare før spørsmål rundt sikkerheten på flyplassen var avklart, men nå er også denne siste brikken på plass.

– Nå er vi enige, sier politiets fagforeningsleder Vincent Gilles. Han sier de har fått medhold i kravet om «systematisk kontroll» av passasjerer og bagasje før de går gjennom tollen.

Fagforeningene ville at alle passasjerer må gjennom en sikkerhetssjekk før de slipper inn i flyplassbygningen. Luftfartsmyndighetene fryktet at en slik løsning bare vil flytte eventuelle nye sikkerhetstrusler fra innsiden til utsiden av bygningen. I tillegg er de redd passasjerene må vente for lenge.

Den midlertidige løsningen som er etablert i innsjekkingsområdet, gjør det mulig å håndtere 800 avreisepassasjerer i timen. Dette tilsvarer omtrent 20 prosent av normal kapasitet.

Det vil trolig ta flere måneder før Zaventem kan operere med full kapasitet, siden deler av bygningskonstruksjonen må gjenoppbygges etter at to selvmordsbombere sprengte seg i avgangshallen.

Les også

15 personer drept på t-banen i Brussel

Les også

34 døde i Brussel-angrepene

Les også

Flyplassen i Brussel fortsatt stengt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Terrorangrepet i Brussel
  2. Belgia

Flere artikler

  1. Flyplassen i Brussel fortsatt stengt

  2. Flyplassen i Brussel åpner med tre avganger

  3. Lufthavnen i Brussel tilbake til full kapasitet i juni

  4. 15 personer drept på t-banen i Brussel

  5. SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene