Streikende taxisjåfører skaper kaos i Barcelona

Hundrevis av spanske taxisjåfører blokkerer noen av Barcelonas travleste gater, i protest mot kjøretjenester som Uber og Cabify.

Hundrevis av taxisjåfører har parkert bilen og blokkerer travle gjennomfartsårer i Barcelona, i protest mot virksomheten til kjøretjenester som Uber og Cabify.

Foto: Manu Fernandez AP
  • NTB
Publisert:

Taxisjåførene i Barcelona gikk til streik onsdag og truer med å fortsette på ubestemt tid dersom ikke myndighetene og rettsvesenet gjeninnfører kravet om autorisasjon for sjåfører som kaprer kunder via de populære kjøretjenestene Uber og Cabify.

Mange taxisjåfører tilbrakte natt til lørdag i bilene sine eller i telt de satte opp utenfor, og all trafikk på noen av Barcelonas travleste gjennomfartsårer ble blokkert.

Taxisjåfører fra andre spanske byer har også kjørt til Barcelona for å delta i aksjonen, blant annet fra Bilbao som ligger hele 600 kilometer unna.

Uber og Cabify har inntil videre stanset sine tjenester i Barcelona etter at flere sjåfører ble banket opp av rasende taxisjåfører. To sjåfører er sendt til sykehus.

Les også

Arizona hindrer Ubers selvkjørende biler

Her kan du lese mer om

  1. Uber
  2. Spania

Flere artikler

  1. Slutt for Uber i Barcelona

  2. Nedtur for Uber i årets største børsdebut

  3. Nordmenn på flyplassen i Barcelona: - Hørtes ut som skudd

  4. Annonsørinnhold

  5. Sky News: Taxisjåfører vurderer kjempesøksmål mot Uber

  6. Uber mister lisens til å drive virksomhet i London