Kalte EU «ondskapens imperium» – nå kjemper han for å unngå brexit

Administrerende direktør i Ryanair, Michael O’Leary, har i en årerekke kjempet mot EU. Nå har han snudd, og forsvarer EU og advarer mot brexit.

SNUR: Toppsjefen i Ryanair, Michael O’Leary, forsvarer nå medlemskap i EU. Dette etter å ha kjempet mot EU-myndigheter i årevis.

Foto: Clodagh Kilcoyne Reuters
Publisert:

– Jeg forakter mange av EU-reguleringene som øker forbrukernes kostnader, men det finnes fornuftige argumenter for å bli i EU og det finnes veldig få fornuftige argumenter for å melde seg ut, sier O'Leary ifølge Bloomberg.

Det irske lavprisselskapet Ryanair, som er Europas største flyselskap, donerer penger til en kampanje som har som mål å overtale britene å stemme for at Storbritannia ikke skal melde seg ut av EU.

Toppsjefen i Ryanair, Michael O’Leary, har tidligere kalt EU-kommisjonen for «ondskapens imperium» mot bakgrunn at europeiske myndigheter blokkerte selskapets kjøp av konkurrenten Aer Lingus.

Men nå forteller O’Leary til Bloomberg at Ryanair betaler 25.000 euro på en annonsekampanje som oppfordrer britene å stemme for fortsatt medlemskap i EU.

EU-vennlige slagord

I tillegg skal noen av flyene til Ryanair dekoreres med EU-vennlige slagord, for eksempel denne slogan: «Stronger, safer and better off in Europe».

O'Leary mener samtidig at flere selskaper bør delta i en politisk kampanje for å forhindre at Storbritannia melder seg ut av EU.

Bakteppet er at Storbritannia er det i særklasse største markedet for det Dublin-baserte flyselskapet.

23. juni skal britene gå til stemmeurnene for å bestemme om landet fortsatt skal være medlem av EU, eller ikke.

Les også

Analytikere: Brexit vil skape bank-flukt fra London

Til nå har Storbritannias befolkning vært svært delt, og de siste målingene viser at det ligger an til en knepen seier for neisiden.

Mange frykter likevel at brexit kan bli en realitet, og det kan få stygge konsekvenser for Europas finanssenter, London, og landets økonomi generelt.

De siste månedene har flere advart Storbritannia mot konsekvensene av å gå ut av EU. Forrige uke understreket Christine Lagarde, sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) at hun håper britene blir i EU.

Også Storbritannias sentralbanksjef Mark Carney har advart mot å ta steget ut av unionen.

Her kan du lese mer om