Goldman Sachs venter kraftig kinesisk oppgang

Det kinesiske aksjemarkedet vil skyte fart fremover, ifølge strateger hos den globale investeringsbanken Goldman Sachs.

Publisert:

Etter å ha avsluttet uken i blandet terreng, ligger det an til oppgang for de fleste toneangivende børsene i Asia- og Stillehavsområdet mandag morgen.

Slik ser det ut rundt klokken 6 norsk tid:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo ligger flatt.
  • Hang Seng i Hongkong stiger 0,52 prosent
  • Shanghai Composite stiger 1,04 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 0,1 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore faller 0,33 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,1 prosent

Oppgang på 24 prosent

Goldman Sachs sine strateger ser en oppgang på hele 24 prosent mot utgangen av 2023 for den kinesiske indeksen MSCI, som inkluderer over 700 store og mellomstore selskaper.

Investeringsbanken begrunner sine antagelser med at tematikken i det kinesiske aksjemarkedet vil gå fra å handle om gjenåpning, til å handle om bedring og vekst.

– Vekstimpulsen burde være tungt vektet mot forbrukerøkonomi, skriver Goldman Sachs, ifølge Bloomberg.

Strategene tror at investorene vil se mer på den faktiske inntjeningen og veksten til selskapene, og mindre på de ventede fremtidsutsiktene.

Rentereferat

Markedene i Asia- og Stillehavsområdet følger nøye med på hva som skjer i det amerikanske aksjemarkedet. Uken vil by på både rentereferat og amerikanske inflasjonstall.

På onsdag kommer referatet fra den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed). Der blir det kjent hva som ble diskutert under det forrige rentemøtet i desember. Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell holdt fast ved sitt syn på at det fortsatt er «mer å gjøre» for å få inflasjonen ned mot målet på rundt to prosent.

Renteintervallet ligger på 4,25–4,50 prosent – det høyeste siden finanskrisen i 2008.

Prisveksten i USA lå på 6,4 prosent i USA i januar og dempet seg noe fra 6,5 prosent i desember.

Fredag kommer svaret på hva nivået til prisveksten for februar målt ved PCE-inflasjon PCE-inflasjon måler PCE-kjerneinflasjon (personal consumption expenditure), som trekker fra mat- og energiprisersom er den amerikanske sentralbankens favorittmål for inflasjon.

Publisert:

Her kan du lese mer om