McDonalds, Starbucks og Burger King solgte gammelt kjøtt

Flere av verdens største merkenavn er innblandet i en av Kinas største matskandaler.

KYLLING: Shanghai Husi Food produserte kylling til både McDonalds og KFC. Her passer en ansatt på at produksjonen foregår som normalt.

Str
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Søndag ble det kjent at den kinesiske kjøttprodusenten Shanghai Husi Food har solgt gammelt kjøtt til flere av de største hurtigmat-produsentene i Kina.

Blant kjedene finnes internasjonale kjeder som McDonalds. Burger King, Starbucks og KFC, skriver CNBC.

- Vi har tidligere solgt produkter som inneholdt kylling fra Shanghai Husi Food. Produktet er nå fjernet fra våre hyller, sier Starbucks i en pressemelding tirsdag.

Alle kjedene har beklaget seg overfor kinesiske kunder og lovet at ingen av produktene nå inneholder kjøtt fra selskapet.

Startet debatt

Hendelsen har satt sitt preg på det kinesiske folk og i løpet av de siste dagene har en av landets største debatter noensinne rast på internett, skriver CNBC.

Ifølge den amerikanske nettavisen setter flere nå spørsmål ved landets regler for matsikkerhet.

I tillegg har flere publisert lister over selskaper som kan ha solgt dårlig kjøtt fra Shanghai Husi Food. Blant annet den svenske møbelprodusenten IKEA har havnet på disse listene. Selskapet selv melder at de ikke har hatt produkter fra Shanghai Husi Food i sine hyller siden september i fjor.

Fjernet

Til i en Weibo-uttalelse skriver Burger King at de nå har fjernet alle spor av det dårlige kjøttet fra sine restauranter i Kina.

Også den kinesiske hurtigmat-kjeden Dicos melder at de har fjernet alle skinkeproduktene med kjøtt fra Shanghai Husi Food.

- Vi vil fortsette etterforskningen av selskapet for å finne ut om selskapet faktisk har brutt nasjonale regler for matsikkerhet, skriver Dicos i en pressemelding tirsdag.

Les også:

Norske butikker vil ikke selge «deformert» frukt og grøntSlik gikk det da Pizza Hut-skulle erobre NorgeKinesere hacket Tesla SKinesisk avis: – Ikke rom for kald krig med USAGammeldags norsk klippfisk blir utkonkurrert i Brasil

Her kan du lese mer om

  1. Burger King
  2. McDonald’s
  3. Starbucks
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Big Mac-mangel i Kina etter matskandale

  2. Positive Kina-tall gav bred oppgang på børsene

  3. McDonald's stopper kylling fra Kina

  4. Annonsørinnhold

  5. Skuffende tall og matskandale sendte McDonalds rett ned

  6. Skolejenter vil fjerne plastleker fra Happy Meal