Cuba åpner for engrosmarked for bønder

Cuba fortsetter sine forsiktige forsøk med markedsreformer og har nå for første gang på flere tiår åpnet et engrosmarked for bønder.

Lederen for USAs handelskammer, Thomas Donohue, var nylig på et tre dagers besøk på Cuba, der han blant andre møtte Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez (t.h.). Cuba åpner nå opp for engrosmarked for bønder, som et ledd i landets forsiktige markedsreformer.
Publisert:

Selv om myndigheten på øya fra før har tillatt rundt 500.000 småbedrifter å operere i det private markedet og gitt mange hundre tusen av landets bønder lov til å dyrke sine egne avlinger, har de vært mer forbeholdne med å åpne for engrossalg.

Søndag ble imidlertid også det første engrosmarkedet åpnet.

Liberaliseringen faller i god jord i USAs handelskammer.

– Tiden er kommet for en ny amerikansk politikk overfor Cuba, mener lederen for USAs handelskammer, Thomas Donohue, som nylig var på et tre dagers besøk på Cuba.

Samtidig sa han at om Cuba trapper opp og utvider de økonomiske reformene, vil det bli godt tatt imot av amerikanske investorer og være en døråpner for bedre forbindelser.

USAs handelskammer har lenge vært imot den amerikanske embargoen av Cuba og kalt den skadelig for amerikanske forretningsinteresser, mens tilhengerne av embargoen, blant dem deler av det cubanske eksilmiljøet, har protestert heftig mot Donohues siste besøk på Cuba.

Les også:

Cuba letter restriksjoner på bilkjøpEndelig har Cuba fått høyhastighetsnettUSAs handelskammer vil oppheve boikott av Cuba

Publisert:
Gå til e24.no