Svenske Teknikmagasinet er konkurs

Etter flere restruktureringer har den svenske butikkjeden gått til skifteretten i Sverige. Selskapet eier også den norske delen av virksomheten.

Konkursen i Sverige berører foreløpig ikke butikkene i Norge. Her fra Byporten i Oslo.
Publisert:

Selskapet bekrefter konkursen i en pressemelding E24 har fått tilsendt.

Den svenske kjeden eier 100 prosent av Teknikmagasinet i Norge.

Administrerende direktør Ulrika Göransson opplyser i en e-post til E24 at de rundt 30 norske butikkene foreløpig ikke blir berørt.

Selskapet har hatt økonomiske problemer i Sverige over flere år, og har de siste årene vært gjennom flere runder med restrukturering.

Les også

Les også: Norgård-familien kjøper konkursboet etter Birk Sport

Fikk ny eier

For rundt to år siden Peter Gyllenhammar AB inn som ny eier i selskapet. Den nye eieren tilførte ny kapital og gjennomførte endringer for å redde selskapet. Samtidig har selskapet satset på reparasjon av mobiltelefoner for å øke omsetningen.

«Butikkhandelen har likevel blitt rammet av en fortsatt fallende omsetning og økende leie – samtidig som en svakere svensk krone har fordyret vareinnkjøpene fra utlandet – så til tross for stor innsats fra ny ledelse har det ikke vært mulig å drive lønnsomt», skriver selskapet i pressemeldingen.

Samtidig opplyses det at aktører i detaljhandelen har vist interesse for selskapet, og at eieren derfor venter at bedriften kan bli overtatt under konkursbehandlingen.

Les også

Les også: Industriselskapet Rapp Bomek kan være reddet fra konkurs

Kraftig omsetningsfall i Norge

Den norske virksomheten gikk i regnskapsåret 2018 med et overskudd på 2,24 millioner kroner, etter et underskudd på 1,8 millioner året før.

Selskapet har avvikende regnskapsår, hvor regnskapsåret for 2018 gjelder fra 1. mai 2017 til 30. april 2018.

Omsetningen i perioden falt til 180 millioner kroner, ned fra 216 millioner kroner året før.

«I regnskapsåret 2017/2018 mistet de fleste butikkene salg. Tapet skyldtes hovedsakelig begrenset vareforsyning i første periode etter at morselskapet startet virksomhetsstrukturering (gjeldsforhandlinger). Dette ble imidlertid løst og mot slutten av perioden økte salget igjen», skrev selskapet i årsrapporten.

Publisert:

Her kan du lese mer om