Kim Jong-un sier han er klar til nye samtaler med Trump

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier han er klar til nye samtaler med USAs president Donald Trump når som helst, men krever at sanksjonene oppheves.

Kim Jong-un tilbyr i sin nyttårstale nye samtaler med president Donald Trump.
Publisert: Publisert:

Kim gjør det i en tale klart at han kan måtte skifte mening om ikke presset mot Nord-Korea oppheves.

– Hvis ikke USA holder sitt løfte, som ble avgitt foran hele verden, og insisterer på sanksjoner og press mot vår republikk, har vi kanskje ikke noe annet valg enn å vurdere nye måter å forsvare vår uavhengighet og våre interesser, sa Kim i sin nyttårstale tirsdag.

Kims henvisning var til toppmøtet mellom ham og Trump i Singapore i juni, der de to kom med et vagt løfte om atomnedrustning på den koreanske halvøya. Siden har prosessen stagnert mens de krangler om hva atomnedrustning betyr.

– Jeg er klar til å sette meg ned med USAs president når som helst i framtiden og gjøre alle mulige anstrengelser for et resultat som ønskes velkommen av det internasjonale samfunnet, sa han i talen.

Men han krever samtidig at USA og Sør-Korea avslutter for godt sine felles militærøvelser som han sier skaper spenning. Øvelsene har stort sett ikke vært holdt siden toppmøtet.

Publisert:

Her kan du lese mer om