Skrekktall fra det amerikanske jobbmarkedet

Krisetallene fra det amerikanske jobbmarkedet fortsetter å renne inn i kjølvannet av coronaviruset.

Publisert:

Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 20,2 millioner i april, ifølge en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services.

På forhånd var det ventet en nedgang i sysselsettingen på 20,0 millioner personer, ifølge Direkt Makro.

April-fallet er det verste i historien, skriver CNBC.

Siden 14. mars har 26,5 millioner søkt om arbeidsledighetstrygd. For to uker siden steg antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd (jobless claims) med 4,4 millioner.

I løpet av de siste seks ukene har nå 30 millioner amerikanske søkt ledighetstrygd. Etter at ledighetstallene økte til 6,87 millioner i uken i utgangen av mars, har antallet nye søkere falt hver uke.

Les på E24+

Dette må du vite om «månedens viktigste tall»

DNB venter at det tar lang tid før arbeidsmarkedet har forbedret seg nevneverdig, og at man dermed kan se for seg at USA-renten vil holde seg på dagens lave nivå relativt lenge.

Investorene vender ofte fokuset mot de offisielle ledighetstallene, såkalte «jobless claims» som også kalles «månedens viktigste tall», og er et nøkkeltall som viser hvor mange jobber som ble skapt eller forsvant i den amerikanske økonomien utenfor landbruket.

Tallet er først og fremst viktig fordi det måler aktiviteten i amerikansk næringsliv.

Utviklingen på den andre siden av Atlanteren er derfor avgjørende for både Norge og resten av kloden. Og nonfarm payrolls fanger opp rundt 80 prosent av arbeiderne som bidrar til amerikansk BNP.

Les også

Titusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb

Les også

SSB tror norsk lavkonjunktur vil vare i flere år: – Det er bråstopp

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om